«Απόβαση» αγροτών με τα τρακτέρ τους στη Λάρισα, στη σκιά των αποκαλύψεων του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ Ημερομηνία:
14/7/2025, 22:44 - Εμφανίσεις: 13
Κατακλύστηκε από τρακτέρ η κεντρική πλατεία Λάρισας παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι βγήκαν στον δρόμο στη σκιά του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και της ευλογίας των αιγοπροβάτων που «ξεκληρίζει» τον κτηνοτροφικό κόσμο.
Τα τρακτέρ είχαν αρχίσει το απόγευμα από διάφορα σημεία πέριξ της πόλης της Λάρισας και με κομβόι, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξαν στην κεντρική πλατεία.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι εντοπίστηκαν στο κέντρο της Λάρισας, δηλώνοντας την αγανάκτηση τουςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από Τύρναβο, Αμπελώνα, Φαλάνη, Νέσσωνα, Αμφιθέα, Κουλούρι και Ελασσόνα.
«Να αλλάξει το σύστημα της επιδότησης» Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε «τα σοβαρά προβλήματα» που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι συνδέοντας ταυτόχρονα και «τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ» και ζητώντας «να αλλάξει το σύστημα της επιδότησης για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το πρόστιμο, είπε, «να το πληρώσουν όσοι πήραν αυτά τα χρήματα και ευθύνονται και όχι ο απλός λαός, να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες και να οδηγηθούν και στη φυλακή όσοι ευθύνονται».
Ο συνδικαλιστής ζήτησε επίσης «να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα, γιατί δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν τους αγρότες ως απατεώνες, οι οποίοι δεν έχουν πάρει καν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Τα μεγάλα προβλήματα Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα με την ευλογιά των αιγοπροβάτων και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία έχουν σφαγιαστεί 36 χιλιάδες πρόβατα.
Μίλησε για τις καταστροφές από τον Daniel και δήλωσε πως δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.
«Είμαστε όλοι εδώ αποφασιστικοί, ενωμένοι και μάχιμοι, και ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει πολιτικές λύσεις.