Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
26.6 °C 34%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Βλέπουμε μια επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια
Ημερομηνία: Σήμερα 30/6/2025, 06:36 - Εμφανίσεις: 11



Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και είναι έτοιμος να δράσει αν χρειαστεί, δηλώνει ο δρ Φατίχ Μπιρόλ, εκτελεστικός διευθυντής του IEA, στη συνέντευξη που έδωσε στα «ΝΕΑ» με αφορμή Διεθνές Συνέδριο για την ενεργειακή αποδοτικότητα που διοργάνωσε ο IEA στις Βρυξέλλες.

Ο τούρκος οικονομολόγος μιλάει επίσης για την πυρηνική ενέργεια, επισημαίνοντας ότι η επιλογή για την Ελλάδα και άλλες χώρες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε χώρας.

Ποιες συνέπειες βλέπετε στην αγορά ενέργειας από τη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν; Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν εξακολουθεί να εκτυλίσσεται και οι πιθανές επιπτώσεις στην προσφορά πετρελαίου και στις εμπορικές ροές για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν είναι ακόμα σαφείς.

Προς το παρόν, δεν έχουμε δει σημαντικό αντίκτυπο στην προσφορά πετρελαίου.

Πάντως, οι ανησυχίες ότι οι ροές πετρελαίου μέσω των κρίσιμων Στενών του Ορμούζ θα ήταν δυνατόν να διαταραχθούν έχουν ωθήσει τις τιμές υψηλότερα.

Περίπου το 25% του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου μέσω θαλάσσης και το 20% του παγκόσμιου εμπορίου LNG διέρχονται από τα Στενά.

Προς το παρόν, οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου είναι επαρκώς εφοδιασμένες, αλλά ο IEA είναι έτοιμος να δράσει εάν χρειαστεί.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σκοπός του Συνεδρίου στις Βρυξέλλες ήταν η διερεύνηση αποτελεσματικών πολιτικών ενεργειακής αποδοτικότητας για τη βιομηχανία, αλλά και για τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

Πόσο ρεαλιστική είναι αυτή η προσπάθεια και τι σημαίνει για χώρες όπως η Ελλάδα; Ο στόχος για διπλασιασμό του παγκόσμιου μέσου ετήσιου ρυθμού βελτίωσης στην ενεργειακή αποδοτικότητα έως το 2030, που συμφωνήθηκε στην COP28, αποτελεί μια κρίσιμη ευκαιρία για την ανάπτυξη της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Πάντως, ο κόσμος παραμένει εκτός πορείας για την επίτευξή του.

Ο στόχος απαιτεί να βελτιωθεί παγκοσμίως η ενε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
26.6 °C 34%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies