Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
25 °C 36%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Φαραωνικό... λίφτινγκ στις Πυραμίδες της Αιγύπτου - Το έργο των 30 εκατ. δολ.
Ημερομηνία: 12/6/2025, 20:56 - Εμφανίσεις: 17



Για δεκαετίες, ένα ταξίδι στο πιο διάσημο τουριστικό σημείο της Αιγύπτου σήμαινε μάχη με πλήθη και απόκρουση επιθετικών πλανόδιων πωλητών.

Τώρα, χάρη σε ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης 30 εκατομμυρίων δολαρίων που επανδιερευνά την εμπειρία, το να βλέπεις τις πυραμίδες εμπνέει επιτέλους δέος και όχι άγχος.

Ένα δίκτυο λεωφορείων μεταφέρει τους επισκέπτες γύρω από τον χώρο, οι κράχτες έχουν τιθασευτεί, και οι επισκέπτες μπορούν και να απολαύσουνεκλεκτό φαγητό με θέα τα μνημεία που στέκουν 4.600 χρόνια.

Όλα αυτά έκαναν επίσημα το ντεμπούτο τους στις 3 Ιουλίου – ένα ορόσημο επτά χρόνων.

Το 2018, η αιγυπτιακή κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία δημόσιας-ιδιωτικής συνεργασίας με την Orascom Pyramids Entertainment – ΟΡΕ του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου Ναγκίμπ Σαουίρις για την ανακαίνιση του Οροπεδίου της Γκίζας, της περιοχής δυτικά του Καΐρου όπου βρίσκονται τα αρχαία μνημεία.

Μια σταδιακή έναρξη ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, επιτρέποντας στην OPE να κάνει βελτιώσεις και να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις πριν από ευρύτερο άνοιγμα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της OPE, Αμρ Γκαζάριν.

Η εταιρεία θα διαχειρίζεται την τοποθεσία για τα επόμενα 11 χρόνια, αντλώντας έσοδα από VIP περιηγήσεις, συμφωνίες χορηγίας και εμπορικές μισθώσεις στον χώρο.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων είναι αποκλειστικά έσοδο της κυβέρνησης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η ημερομηνία έναρξης συμπίπτει με τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου — του εμβληματικού αξιοθέατου αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που είναι λιγότερο από 2 χιλιόμετρα μακριά.

Σε σύνολο, τα δύο έργα αντιπροσωπεύουν μερικά από τα μεγαλύτερα βήματα μέχρι τώρα στον στόχο της Αιγύπτου να διπλασιάσει τους ετήσιους επισκέπτες σε 30 εκατομμύρια μέσα σε μια δεκαετία.

Είναι ένας στόχος που θα την φέρει περίπου στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα, καθιστώντας την μία από τις χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.

Το εστιατόριο Khufu’s με θέα τις Πυραμίδες της Αιγύπτου Νέα πύλη, ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
25 °C 36%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies