Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
5.8 °C 39%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για το ποιοι πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι
Ημερομηνία: 13/3/2025, 07:28 - Εμφανίσεις: 41



Συνεχίζεται σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέως στη δευτεροβάθμια δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Σταματίνα Περιμένη συνεχίζει  την τοποθέτησή της ενώπιον των δικαστών, των κατηγορουμένων, των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και του πολυπληθούς κοινού που από χθες παρακολουθεί την εισαγγελική κρίση και πρόκειται να ολοκληρώσει το σκεπτικό της για το γενικό πλαίσιο και να εξειδικεύσει την θέση της για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά.

Από την έναρξη της αγόρευσης της η εισαγγελέας επισήμανε πως θεωρεί «κεντρικής σημασίας για τη δίκη» το ζήτημα της Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης και όπως φάνηκε από την χθεσινή συνεδρίαση, το ζήτημα αυτό θα βαρύνει στην κρίση της.

Δίκη για το Μάτι – «Όταν έκλεινα τα μάτια έβλεπα σκηνές από την τραγωδία» Με την έναρξη της αγόρευσής της χθες η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη δυσκολία να κάνει γραπτώς τη πρόταση της.

«Όταν έκλεινα τα μάτια μου έβλεπα σκηνές από την τραγωδία και όταν τα άνοιγα έβλεπα όλους εσάς.

Δεν έχω κοιμηθεί όλες αυτές τις μέρες», δήλωσε.

Η εισαγγελέας από τα πρώτα κιόλας λεπτά έστρεψε τον προβολέα της αγόρευσής της στη γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από τα πρώτα λεπτά της αγόρευσής της, αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα όρια της ευθύνης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση.

Οι συγγενείς των θυμάτων την ώρα που η εισαγγελέας περιέγραφε τις δυνατότητες της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης την ώρα που η καταστροφή ήταν σε εξέλιξη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Χειροκροτήματα και αντιδράσεις «Αυτό που ειπώθηκε ότι δεν προλάβαμε, ότι δεν είχαμε χρόνο, δεν ισχύει σαν σύλληψη θεωρητική.

Όταν έχεις καταστροφή που εξελίσσεται οφείλεις να διαβλέψεις ποια θα είναι αυτή η εξέλιξη για να αποτρέψεις ή να περιορίσεις τις συνέπειες.

Δεν μπορείς να αναμένεις να έρθει ο άλλος να σου πει ότι γίνεται η εξέλιξη του φα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
· How is collagen produced: Amino acids and the roles of vitamin C and copper
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
5.8 °C 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies