Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
9 °C 56%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το 74% των εργαζομένων νιώθει σωματική εξάντληση
Ημερομηνία: 12/2/2025, 15:00 - Εμφανίσεις: 147



Το 74% των εργαζόμενων δήλωσε ότι πάντα ή συχνά επιστρέφει από την εργασία νιώθοντας σωματική εξάντληση, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα η έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ πραγματοποιείται με σκοπό να καταγραφούν οι συνθήκες εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα βιώματα και τις εμπειρίες των ερωτηθέντων, αναφορικά με το ίδιο το περιβάλλον εργασίας, το ωράριο και την διευθέτησή του, την ένταση της εργασίας.

Ολη η έρευνα Χαρακτηριστικά, από το σύνολο των ερωτηθέντων, ένας στους δύο εργαζόμενους αναφέρουν πως η δουλειά τους απαιτεί σημαντική σωματική καταπόνηση από επαναλαμβανόμενες κινήσεις, ορθοστασία, άρση βαριών αντικειμένων και παραμονή αρκετής ώρας σε πολύ ζεστό ή κρύο περιβάλλον, ενώ τρεις στους τέσσερις δήλωσαν ότι πάντα ή συχνά επιστρέφουν από την εργασία νιώθοντας σωματική εξάντληση.

Πληθυσμιακό δείγμα της έρευνας και ευρήματα Από το σύνολο των ερωτηθέντων του ιδιωτικού τομέα, το 61% είναι άντρες και το 39% γυναίκες, ενώ πάνω από το μισό ανήκει στις παραγωγικές ηλικίες των 35-56 χρόνων.

Όσο αφορά το γνωσιακό επίπεδο το 34,5% των ατόμων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι ήταν απόφοιτοι λυκείου, το 29% απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ το 14% είχε στην κατοχή του μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Οι κλάδοι της οικονομίας που έλαβαν χώρα στην έρευνα είναι ο κλάδος του χονδρικού και λιανικού εμπορίου καθώς και στην επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, με το 23% του δείγματος να εργάζεται εκεί, ενώ το 16% σε δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών καταλύματος και εστίασης και το 14% στη μεταποίηση.

Σε επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες απασχολούνταν το 13% του δείγματος, ενώ στον κλάδο των μεταφορών και της αποθήκευσης το 10%.

Μικρότερο ήταν το ποσοστό όσων εργάζονταν στον κλάδο των κατασκευών (7%), στην εκπαίδευση (6%), σε κλάδους που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (6%) και στον κλάδο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας (5%).

Στο μεγάλο ζήτημα των οικονομικών απολαβών επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία πως μόνο το 10% έχει ετήσιες απολαβές πάνω από 3...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
9 °C 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies