Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
9 °C 49%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τρώμε την πίτσα που περρίσεψε από το βράδυ αλλά έμεινε εκτός ψυγείου;
Ημερομηνία: 19/4/2024, 11:32 - Εμφανίσεις: 11



Η πίτσα σίγουρα αντέχει να μείνει κάποιες ώρες εκτός ψυγείου, αλλά εξαρτάται από το πόσες θα είναι αυτές και το πόσο υψηλή θα είναι η θερμοκρασία δωματίου.

Οι θερμοκρασίες δωματίου – είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι – αποτελούν μια επικίνδυνη ζώνη αφού σε αυτές τα βακτήρια ευδοκιμούν Δεν είναι λίγοι όσοι καταλήγουν να αφήνουν στο κουτί τα κομμάτια που περίσσεψαν και να τα καταναλώνουν το πρωί, αλλά πόσο ασφαλές είναι τελικά αυτό; Οι ειδικοί στην ασφάλεια τροφίμων, πάντως, προειδοποιούν να μην αφήνουμε μαγειρεμένες τροφές σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ιδίως όταν αυτή είναι υψηλή, γιατί κινδυνεύουμε από τροφική δηλητηρίαση.

Η πίτσα δεν είναι μόνο ψωμί και ντομάτα, υλικά για τα οποία δεν θα υπήρχε πρόβλημα να μείνουν εκτός ψυγείου, αλλά επειδή περιέχει τυρί δεν θα μπορούσε να μείνει στον πάγκο της κουζίνας περισσότερες από από 2 με 3 ώρες.

Επικίνδυνα βακτήρια Αν και δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ηθοποιούς σε ταινίες να ανοίγουν το κουτί της πίτσας που έχει μείνει από το βράδυ και να καταβροχθίζουν τα κομμάτια που περίσσεψαν, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι στην πραγματική ζωή οι θερμοκρασίες δωματίου – είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι – αποτελούν μια επικίνδυνη ζώνη αφού σε αυτές τα βακτήρια ευδοκιμούν.

Ειδικά κάποια συστατικά είναι πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηριδίων και έχουν να κάνουν με το ποσοστό υγρασίας και πρωτεϊνών που περιέχουν.

Ψημένα προϊόντα όπως ψωμί, κέικ, μπισκότα έχουν χαμηλά ποσοστά πρωτεΐνης και υγρασίας κι έτσι μπορούν να μείνουν με ασφάλεια στον πάγκο της κουζίνας για ορισμένες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται σε κάποιο δοχείο ή διάφανη μεμβράνη.

Τα συστατικά της πίτσας όμως – σάλτσα, τυριά, αλλαντικά, λαχανικά κ.λπ.

– θα μπορούσε να προσελκύσουν βλαβερά βακτήρια.

Το τυρί, περισσότερο από όλα, ως γαλακτοκομικό προϊόν είναι πολύ επικίνδυνο για τροφικές δηλητηριάσεις, αλλά και υλικά όπως οι πιπεριές και τα μανιτάρια.

Σε περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, θα μπορούσε να κάποιος να καταλήξει ακόμα και στο νοσοκομείο, ενώ τα συμπτώματα περιλαμβάνουν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
· How is collagen produced: Amino acids and the roles of vitamin C and copper
· The Grasshopper plot
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
9 °C 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΔΕΣ ΜΑ ΤΡΕΛΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ (GRUMPIER OLD MEN) (STAR, σήμερα 03:45 μετά τα μεσάνυχτα)
Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ημερήσιοι επισκέπτες: 3.200
Συνολικοί επισκέπτες: 1.892.673
Online τώρα:27
Διαφημιστείτε στο pentelikonews.gr



Ειδήσεις





Copyright 2010-2024 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies