Ο Δημήτρης Πιατάς βρίσκεται σε βαρύ πένθος. Από τη ζωή έφυγε η σύζυγός του, Λέλα, με την οποία μοιράστηκαν περισσότερα από 50 χρόνια. Παρά την απώλεια, το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου έπαιξε κανονικά στον «Μάρτυρα Κατηγορίας», στο θέατρο Χορν.
Οι θεατές έμαθαν τον θάνατό της μόνο όταν η παράσταση είχε τελειώσει. Τον λόγο πήρε τότε ο Γιάννης Βούρος και αποκάλυψε τι είχε προηγηθεί.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο «Μάρτυρας Κατηγορίας» σημειώνει επιτυχία, με παραστάσεις sold out. Η βραδιά κύλησε κανονικά. Το κοινό δεν γνώριζε ότι ένας από τους πρωταγωνιστές περνούσε μια τόσο βαριά προσωπική στιγμή.
Όσα είπε ο Γιάννης Βούρος και η αντίδραση του κοινού
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έσβησε το τελευταίο χειροκρότημα ο Γιάννης Βούρος στράφηκε προς τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε σε μια όψη της ζωής των ηθοποιών που συχνά μένει μακριά από τη δημοσιότητα.
Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, υπογράμμισε πως η λάμψη, τα εξώφυλλα και η χλιδή δεν είναι όλη η αλήθεια για τους ηθοποιούς. Πάνω στη σκηνή, είπε, δίνουν την ψυχή τους και συχνά αφήνουν πίσω τους οτιδήποτε άλλο.
Ύστερα μίλησε για όσα είχαν γίνει νωρίτερα και για τον λόγο που η συγκεκριμένη βραδιά ήταν τόσο φορτισμένη για όλους τους συντελεστές.
Ήθελε, είπε, να τους πει κάτι που συνέβη την ίδια ημέρα και τους συγκλόνισε όλους. Η αγαπημένη γυναίκα του Δημήτρη Πιατά πέθανε. Όλοι του είπαν να αναβάλει την παράσταση. Εκείνος, όμως, επέλεξε να ανέβει στη σκηνή, γιατί σεβόταν όλους τους εργαζόμενους. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι λόγια δεν υπάρχουν.
Η αίθουσα γέμισε έντονη συγκίνηση. Πάνω στη σκηνή, οι οκτώ ηθοποιοί της παράστασης αγκάλιασαν τον Δημήτρη Πιατά. Ο ίδιος δεν κράτησε τα δάκρυά του.
Το χειροκρότημα κράτησε πολλή ώρα. Για περίπου πέντε λεπτά οι θεατές παρέμειναν στις θέσεις τους, δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στον ηθοποιό.
Για το Σάββατο 24 Οκτωβρίου οι δύο προγραμματισμένες παραστάσεις του «Μάρτυρα Κατηγορίας», στις 18:00 και στις 21:00, αναμένεται να γίνουν κανονικά, με βάση την ενημέρωση που υπάρχει.

































