ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.8°CΤοπικά νέφη93% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ανοίγει στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Ανοίγει στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Η υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού εισάγεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, που καλείται να αποτυπώσει τελεσίδικα την κρίση της Δικαιοσύνης. Ο 19χρονος έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας την 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Κατηγορούμενοι είναι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο. Ύστερα από την πρωτόδικη απόφαση επέστρεψαν στις φυλακές. Επτά καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και, επιπλέον, σε πολυετείς καθείρξεις ως συναυτουργοί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Στους υπόλοιπους πέντε επιβλήθηκαν πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης ως απλοί συνεργοί στην ίδια πράξη.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έγινε μνημόσυνο στη μνήμη του.

Η δίκη για τη δολοφονία Καμπανού έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές

Αν κηρυχθεί η έναρξή της, η διαδικασία θα ξεκινήσει για τους περισσότερους κατηγορούμενους πρακτικά από την αρχή. Το δικαστήριο δεν θα δεσμεύεται από την ετυμηγορία των δικαστών του πρώτου βαθμού, του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Αναβολές είχαν δοθεί τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Αιτία είναι η έφεση που άσκησε τον Ιούλιο του 2023 ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης. Κατατέθηκε λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας δίκης και με αυτή ζητήθηκε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός θεώρησε εσφαλμένη τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, όπως ήταν η αρχική δίωξη.

Για τρεις από τους κατηγορούμενους εκτίμησε, επιπλέον, ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν για συνέργεια. Κατά την κρίση του, ο ένας έπρεπε να αντιμετωπίσει κατηγορία ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο κατηγορία συναυτουργίας στην ίδια ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Η έφεση δεν αφορά δύο κατηγορούμενους. Μόνο γι' αυτούς ισχύει στην πράξη η αρχή της μη επιδείνωσης της θέσης τους.

Πέρα από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και τις πράξεις που συνδέονται με την επίθεση εναντίον των δύο φίλων του. Εντάσσονται στο ίδιο αιματηρό επεισόδιο, το οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης, τις προηγούμενες ημέρες έγινε σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή εκπροσώπων των δικαστικών και αστυνομικών Αρχών. Εξετάστηκαν η λήψη και ο συντονισμός των μέτρων ασφαλείας μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα, καθώς και η ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της διαδικασίας, μεταξύ άλλων η κατανομή θέσεων των παραγόντων της δίκης.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies