ΚΑΙΡΟΣ · LIVE18.7°CΝεφώσεις64% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εκρηξη στην Πλάκα: Στο σημείο της τραγωδίας οι συγγενείς των θυμάτων - Ξεκινούν έλεγχοι στατικότητας στα γύρω κτίρια

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 45



Ανησυχία για την αντοχή των γειτονικών κτιρίων πολλές από τις οποίες είναι παλαιές κατασκευές, έπειτα από την φονική έκρηξη στο διώροφο κτίριο, επί της οδού Λυσικράτους στην Πλάκα, που κατεγράφη τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής.

Η ισχυρότατη έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, προκαλώντας παράλληλα ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και απώλειες και εκτεταμένη αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή.Τα θύματα εντοπίστηκαν νεκρά στα κρεβάτια τους.

Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο νεαρά ζευγάρια που διέμεναν σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) στον πρώτο όροφο –το ένα εκ των οποίων βρισκόταν στην Αθήνα για τον μήνα του μέλιτος, ενώ η μία γυναίκα ήταν έγκυος– καθώς και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που διέμενε στον δεύτερο όροφο του ίδιου κτιρίου.

Ηδη συγγενείς των θυμάτων έφθασαν στη Ελλάδα για την αναγνώριση των σορών.

Ύστερα από την καταστροφή, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον έλεγχο της στατικής επάρκειας των κτιρίων που βρίσκονται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να εξετάσουν εάν οι ζημιές και απώλειες που προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα έχουν επηρεάσει τη στατικότητα των γειτονικών οικοδομών και εάν υπάρχουν κτίρια που θα πρέπει να εκκενωθούν για λόγους ασφαλείας.

Το γεγονός ότι η έκρηξη κατεγράφη σε μια από τις παλαιότερες και πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας εντείνει την ανησυχία για τις επιπτώσεις στις γύρω οικοδομές.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατεγράφη.

Παράλληλα με την καταγραφή των ζημιών και τους ελέγχους στα κτίρια, εξετάζονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από το σημείο της τραγωδίας, ώστε να αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη.

Η περιοχή παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τις αυτοψίες και τους ελέγχους για την ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζομένων στα γειτονικά κτίρια.

Όπως επισήμανε ο κ.

Δούκας, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 18.7 °C · 64%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies