ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27°CΣχεδόν αίθριος54% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αρκτική: Ρωσία, Ινδία, Κίνα «πατάνε γκάζι» στη Βόρεια Θαλάσσια Οδό

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 54



Την ώρα που οι ΗΠΑ είναι εγκλωβισμένες στον φαύλο κύκλο των Στενών του Ορμούζ, προσπαθώντας να ανοίξουν ξανά ένα σημαντικό εμπορικό πέρασμα που δεν θα είχε κλείσει εάν δεν ξεκινούσαν πόλεμο εναντίον του Ιράν, η Ρωσία η Κίνα και η Ινδία «γκαζώνουν» στην εκμετάλλευση της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, στην Αρκτική.

Ειδικότερα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS στο Νέο Δελχί, η Ρωσία διεξάγει συζητήσεις με την Κίνα και την Ινδία αναφορικά με τη συνεργασία στη ναυτιλία κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ρομάν Τσεκούσοφ, Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας.«Όσον αφορά τη ναυτιλιακή διαδρομή (σσ: της Αρκτικής), διεξάγονται συζητήσεις με την Κίνα και την Ινδία αναφορικά με τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε.

Ο Τσεκούσοφ πρόσθεσε ότι ο κύκλος εργασιών φορτίου κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού πρόκειται να φτάσει τα 20 εκατομμύρια τόνους μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και τα 5 εκατομμύρια τόνους μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας έως το 2030.

Η Αρκτική στο «μάτι» των BRICS Οι παραπάνω συζητήσεις δεν γίνονται σε «κενό αέρος».

Όπως είχε γράψει πρόσφατα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, στις 24 Αυγούστου, μια κινεζική επιχειρηματική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μούρμανσκ, τη στρατηγικής σημασίας πόλη στη ρωσική αρκτική, για να επιθεωρήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις της.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η επίσκεψη έγινε λίγες μέρες μετά από ένα ιδιαίτερης σημασίας γεγονός, το οποίο, ωστόσο, δεν απόλαυσε της δέουσας δημοσιότητας: Τη διάπλευση του πρώτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της κινεζικής Sea Legend, μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, προς το ρωσικό λιμάνι της Αρκτικής, στις 19 Αυγούστου.

Ήταν ένα πρακτικό και συμβολικό «άνοιγμα» μιας διαδρομής προς το βορειότερο, έως τώρα, σημείο της, η οποία έγινε εφικτή εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που οδηγεί σε λιώσιμο των πάγων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η Βόρεια Θαλάσσια Οδός της Αρκτικής μειώνει έως και 40% χρόνους και κατ’ επέκταση κόστη ταξιδιών.

Σύμφωνα με ά...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27 °C · 54%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies