ΚΑΙΡΟΣ · LIVE32.7°CΣχεδόν αίθριος24% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Συντριβή Phantom στην Τανάγρα: Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες με τον Πύργο Ελέγχου - Το κρίσιμο ερώτημα

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 44



Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια της καθόδου και συντριβής του Phantom στην Τανάγρα, στη διάρκεια του Athens Flying Week, που κόστισε τη ζωή στους δύο πιλότους: τον 40χρονο Επισμηναγό Ιωάννη Μπλέσια και στον 37χρονο Σμηναγό Δημήτριο Πέτρου.

Η αρμόδια επιτροπή καλείται να ανασυνθέσει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τη μοιραία πτήση, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει επίσημο συμπέρασμα για την αιτία της συντριβής.

Η εικόνα που καταγράφεται στα βίντεο από την επίδειξη είναι  ένα από τα βασικά στοιχεία στα χέρια των ερευνητών.

Το Phantom εκτελεί τη δεξιά στροφή σε χαμηλό ύψος και στη συνέχεια η πορεία του μετατρέπεται σε απότομη κάθοδο.

Το μαχητικό συνετρίβη, διαλύθηκε με τμήματά του να καταλήγουν σε διαφορετικές θέσεις και ακολούθησε μια τεράστια έκρηξη και φωτιά.A HAF F-4 Phantom II just crashed at the Athens Fling Week airshow.

We can only hope for the best, but I saw no parachutes.

He hit the ground coming out of a turn.

pic.twitter.com/JtW4YdPJ5x — Sova🇧🇬 (@sovva1_1) September 5, 2026document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το μεγαλύτερο μέρος του αεροσκάφους κατέληξε στη στέγη εργοστασίου, ενώ συντρίμμια και μεταλλικά τμήματα εκτινάχθηκαν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο της συντριβής, καταλήγοντας ακόμα και σε αυλές, γκαράζ και χώρους στάθμευσης γειτονικών επιχειρήσεων.

Οι δύο χειριστές φαίνεται πως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης και έτσι προσέκρουσαν στο έδαφος.

Λίγη ώρα μετά, οι σοροί τους εντοπίστηκαν μέσα σε ελαιώνα.

Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες με τον Πύργο Ελέγχου – Το κρίσιμο ερώτημα Ένα κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί το Phantom έχασε τόσο απότομα ύψος κατά τη δεξιά στροφή.

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών θα μπουν, μεταξύ άλλων, τα βίντεο από κάμερες που κατέγραψαν τη μοιραία πτήση από διαφορετικές γωνίες, αλλά και βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν καρέ-καρέ την απογείωση, την απότομη απώλεια ύψους και την πορεία του αεροσκάφο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 32.7 °C · 24%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies