ΚΑΙΡΟΣ · LIVE26.8°CΣχεδόν αίθριος30% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ξενοδόχοι προς κυβέρνηση: Πέντε παρεμβάσεις για ανταγωνιστικότητα, Airbnb και επενδύσεις

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 28



Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή στο 6,5%, επανεξέταση του τέλους ανθεκτικότητας, αυστηρότερο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλαγές στο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό και ευκολότερη πρόσβαση των μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η ανταγωνιστικότητα των οργανωμένων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων πιέζεται από τη φορολογία, το αυξανόμενο λειτουργικό κόστος και την άνιση, κατά την άποψή της, μεταχείριση εν συγκρίσει με τη βραχυχρόνια μίσθωση, σύμφωνα με την ΠΟΞΗ Ομοσπονδία στην επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Γιάννης Χατζής και ο γενικός γραμματέας Άγγελος Καλλίας, υποστηρίζει ότι, παρά την ισχυρή πορεία του ελληνικού τουρισμού, η ανταγωνιστικότητα των οργανωμένων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων πιέζεται από τη φορολογία, το αυξανόμενο λειτουργικό κόστος και την άνιση, κατά την άποψή της, μεταχείριση εν συγκρίσει με τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Παράλληλα, ζητεί οι πολιτικές για τον περιορισμό της τουριστικής ανάπτυξης να προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες κάθε προορισμού και να μη βασίζονται σε οριζόντια πλαφόν και γενικευμένες απαγορεύσεις.

ΦΠΑ 6,5% και επανεξέταση του τέλους ανθεκτικότητας Στην κορυφή της ατζέντας είναι η φορολογία.

Η ΠΟΞ ζητεί να μειωθεί ο ΦΠΑ διαμονής στο 6,5%, επίπεδο που ίσχυε έως τα μέσα του 2015, ώστε, όπως αναφέρει, να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τους συντελεστές ανταγωνιστικών μεσογειακών προορισμών.

Παράλληλα ζητεί επανεξέταση του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση και πιο ισόρροπη κατανομή του σχετικού κόστους.

Η Ομοσπονδία επικαλείται μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, σύμφωνα με την οποία, σε συγκρίσιμο μοντέλο ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα οδηγεί σε χαμηλότερη λειτουργική κερδοφορία εν συγκρίσει με ανταγωνίστριες χώρες.

Ειδικότερα, το συνολικό ύψος φόρων και μη μισθολογικού κόστους υπολογίζεται σε 44,7 ευρώ ή 29,8% της τιμής ενός δωματίου 150 ευρώ, ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 26.8 °C · 30%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies