ΚΑΙΡΟΣ · LIVE26.7°CΣχεδόν αίθριος32% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σχεδόν ένας στους δύο αγρότες δηλητηριάζεται από φυτοφάρμακα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 38



Πάνω από 400 εκατ.

αγρότες και εργάτες γης εκτίθενται το χρόνο σε οξεία δηλητηρίαση από τα φυτοφάρμακα, εκ των οποίων οι 11.000 οδηγούνται στο θάνατο τον χρόνο, αποκαλύπτει νέα επιστημονική μελέτη.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, σχεδόν οι μισοί αγρότες και εργάτες γης στον κόσμο εκτιμάται ότι υφίστανται κάθε χρόνο οξεία, ακούσια δηλητηρίαση από φυτοφάρμακα.

Η μελέτη υπολογίζει ότι 402 έως 433 εκατομμύρια άνθρωποι που εργάζονται στη γεωργία αντιμετωπίζουν το χρόνο περιστατικά οξείας δηλητηρίασης.

Με δεδομένο ότι ο παγκόσμιος αγροτικός πληθυσμός υπολογίζεται σε περίπου 934 εκατομμύρια άτομα, το ποσοστό φτάνει περίπου στο 46%.Ιδιαίτερα δραματική είναι η εικόνα στην Ινδία, όπου καταγράφεται σχεδόν το 60% των θανάτων που αποδίδονται σε αυτή την αιτία Αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες μέχρι σήμερα προσπάθειες αποτύπωσης της πραγματικής έκτασης των δηλητηριάσεων από φυτοφάρμακα, καθώς αξιοποιεί διαθέσιμα δεδομένα από την περίοδο 2006-2023.

Πάντως, οι ίδιοι οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς σε πολλές χώρες η καταγραφή τέτοιων περιστατικών παραμένει ελλιπής και αποσπασματική.

11.000 θάνατοι κάθε χρόνο από τα φυτοφάρμακα Πέρα από τις εκατοντάδες εκατομμύρια περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης, η μελέτη – η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Public Health και επεξεργάστηκε από τους The Guardian – εκτιμά ότι περίπου 11.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας δηλητηρίασης από φυτοφάρμακα.

Ιδιαίτερα δραματική είναι η εικόνα στην Ινδία, όπου καταγράφεται σχεδόν το 60% των θανάτων που αποδίδονται σε αυτή την αιτία.

Οι υψηλότερες εκτιμώμενες συχνότητες δηλητηριάσεων εντοπίζονται στη Νότια Ασία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την ανατολική Αφρική.

Στο Μπουρκίνα Φάσο, μάλιστα, εκτιμάται ότι σχεδόν 84% των αγροτών και εργατών γης έχει αντιμετωπίσει κάποια μορφή οξείας δηλητηρίασης από φυτοφάρμακα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Αποτελεί «μια κρίση που δ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 26.7 °C · 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies