ΚΑΙΡΟΣ · LIVE30.2°CΣχεδόν αίθριος33% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 1.660 κωδικούς προϊόντων τη Δευτέρα - Ποια είδη σχετίζονται με

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 40



Μειώσεις τιμών σε προϊόντα διατροφής και διαβίωσης αναμένονται από αύριο, Δευτέρα, την ώρα που η παρατεταμένη ακρίβεια έχει φέρει στα όριά τους τα νοικοκυριά.

Περισσότεροι από 450 κωδικοί σχολικών ειδών καταγράφουν μέση μείωση περίπου 10%Ειδικότερα, η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών αφορά σε περισσότερους από 1.660 κωδικούς προϊόντων.

Η πρωτοβουλία, που παραμένει ανοικτή σε νέες συμμετοχές, αφορά βασικά είδη διατροφής και καθημερινής διαβίωσης, σχολικά είδη, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και κρέας, ενώ αναμένεται περαιτέρω διεύρυνση της λίστας μέχρι αύριο.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, λαμβάνουν μέρος περίπου 900 επώνυμοι κωδικοί, με μέση μείωση τιμής περίπου 7% και εύρος μειώσεων από 5% έως 30% ανά προϊόν.

Παράλληλα, περισσότεροι από 450 κωδικοί σχολικών ειδών καταγράφουν μέση μείωση περίπου 10%, περίπου 250 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μειώνονται κατά μέσο όρο 7%, ενώ στους 60 κωδικούς κρέατος η μέση μείωση εκτιμάται σε 7,2%.

Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνονται τόσο ελληνικά όσο και εισαγόμενα κρέατα, ενώ στους κωδικούς περιλαμβάνεται και το μοσχάρι.

Στην πρωτοβουλία έχουν μέχρι τώρα ενταχθεί περισσότερες από 90 προμηθευτικές εταιρείες, 12 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και 3 αλυσίδες παιχνιδιών και σχολικών ειδών.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, στόχος είναι η ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών και η συγκράτηση του κόστους βασικών αγαθών.

Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη στήριξη των νοικοκυριών, υπογραμμίζοντας ότι οι μειώσεις στα βασικά είδη διατροφής αρχίζουν από 5% αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι σημαντικά υψηλότερες.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το όφελος από τις μειώσεις Το τελικό όφελος για τον καταναλωτή πρόκειται να είναι μεγαλύτερο από το σημερινό μεσοσταθμικό ποσοστό του 7%, καθώς στις μειώσεις των προμηθευτών πρόκειται να προστεθεί και η συμβολή των ίδιων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Η πρόσθετη αυτή έκπτωση δεν θα είναι ίδια για όλες ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 30.2 °C · 33%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies