ΚΑΙΡΟΣ · LIVE25.3°CΣχεδόν αίθριος41% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η ύπαιθρος στο όριο - Σχέδιο επιβίωσης ζητούν οι αγρότες

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 160



Σε μια περίοδο πολλαπλών πιέσεων, από το κόστος παραγωγής και την κλιματική κρίση έως τις ζωονόσους και τη λειψυδρία, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας, βρίσκονται στο όριο των αντοχών τους.

Καθώς την ερώτηση που τίθεται πλέον για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία δεν είναι μόνο πώς θα αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση, αλλά πώς θα διασφαλιστεί η παραγωγή για τα επόμενα χρόνια ο αγροτικός κόσμος της χώρας ζητά από την κυβέρνηση, ενόψει και της ΔΕΘ, όχι πυροσβεστικές λύσεις, αλλά ένα σχέδιο που θα προστατεύει το εισόδημά τους, την παραγωγή, τις επενδύσεις, την ελληνική ύπαιθρο και τις τοπικές οικονομίες, αλλά και κίνητρα για να παραμείνει η νέα γενιά στην ύπαιθρο.Απαιτείται σαφές και συνεκτικό πλαίσιο πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα, με μέτρα που δεν θα περιορίζονται στην αντιμετώπιση πρόσκαιρων προβλημάτων «Σήμερα η μεγάλη πρόκληση δεν είναι απλώς να αντιμετωπίζουμε κάθε νέα κρίση όταν αυτή κάνει την εμφάνισή του.

Είναι να διαμορφώσουμε ένα σταθερό και ανθεκτικό παραγωγικό μοντέλο, που θα επιτρέπει στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο να παράγουν με ασφάλεια, να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα και να μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον τους στον τόπο τους», τονίζει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Παύλος Σατολιάς, εξηγώντας ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η γεωργία είναι πολλαπλές, αλληλένδετες και, σε μεγάλο βαθμό, έχουν πλέον αποκτήσει διαρθρωτικό χαρακτήρα.

«Πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε σοβαρά για το τι κτηνοτροφία θέλουμε», τονίζει στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Δημήτρης Μόσχος.

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς Τι έχει θέσει υπό διερεύνηση η κυβέρνηση Στην ατζέντα των κυβερνητικών εξαγγελιών αναμένεται, σύμφωνα με όσα έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, να βρίσκονται και οι αγρότες.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξομαλύνει την σχέση της με τον αγροτικό κόσμο, υποσχόμενη ένα νέο σύστημα πληρωμών με καταβολή των ενισχύσεων με τακτικότητα κ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 25.3 °C · 41%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies