ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.8°CΣχεδόν αίθριος48% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Καύσιμα: Οι ανατιμήσεις «έφαγαν» την επιδότηση - Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 37



Έσπασε και πάλι μέσα σε λίγες ημέρες το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης σε πολλές τουριστικές περιοχές, «τρώγοντας» ήδη την επιδότηση, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα δύο διυλιστήρια της χώρας.

Η άνοδος της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, εξαιτίας της νέας έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς και η σημαντική μείωση στην προσφορά διυλισμένων προϊόντων έχει οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των καυσίμων άνω του 20% από τις αρχές Ιουλίου.

Πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώραςΕίναι ενδεικτικό ότι προχθές η μέση τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια της χώρας ήταν μια ανάσα από τα 2 ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα στα 1,977 ευρώ, όταν μία ημέρα πριν ήταν στα 1,974 ευρώ.

Αντίστοιχα στο πετρέλαιο κίνησης η μέση πανελλαδική τιμή έφτασε στα 1,950 ευρώ από 1,648 ευρώ την 1η Ιουλίου 2026.

Μάλιστα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, εάν η κατάσταση της αστάθειας συνεχιστεί, δεν αποκλείεται το πετρέλαιο κίνησης να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει την τιμή της αμόλυβδης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του την Τρίτη ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου δήλωσε ότι κατεγράφη επιπλέον άνοδος κατά ένα λεπτό στην αμόλυβδη στη διυλιστηριακή τιμή και κατά 2 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ αναφερόμενος στις προοπτικές της αγοράς, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για άμεση αποκλιμάκωση των τιμών.

Το ανάχωμα που δημιούργησαν κυβέρνηση και διυλιστήρια από τις 14 Ιουλίου, με έκπτωση περίπου 10 λεπτά ανά λίτρο για βενζίνη 95 οκτανίων και 5 λεπτά για πετρέλαιο κίνησης, φαίνεται ότι ξεπεράστηκε και μπορεί την προηγουμένη εβδομάδα να φρέναρε τις ανατιμήσεις, ωστόσο ήδη σε 15 νομούς, κυρίως τουριστικούς προορισμούς, η τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά κατά πολύ τα 2 ευρώ το λίτρο.

Στις Κυκλάδες η μέση τιμή της αμόλυβδης άγγιξε τα 2,23 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης τα 2,116 ευρώ, με την Ερμούπολη της Σύρου να εμφανίζει τιμές στην αμόλυβδη έως και 2,279 ευρώ το λίτρο, όπως και στη Μύκονο, ενώ στα 2,350 το λίτρο πωλείται η ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.8 °C · 48%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies