ΚΑΙΡΟΣ · LIVE23°CΣχεδόν αίθριος38% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ασπρόπυργος: Από διαρροή προπανίου ή ασετιλίνης και αναπτήρα εργαζομένου φαίνεται να προκλήθηκε η φονική έκρηξη

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 146



Νέα στοιχεία για τα αίτια και τις συνθήκες της διπλής έκρηξης τον Ασπρόπυργο φέρνει η έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ενώ τρεις από τους συνολικά έντεκα τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα ευρήματα των πραγματογνωμόνων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η αρχική έκρηξη αποδίδεται σε πιθανή διαρροή εύφλεκτου αερίου από φιάλη προπανίου ή ασετιλίνης μέσα στον χώρο του συνεργείου.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ανάφλεξη προκλήθηκε όταν εργαζόμενος επιχείρησε να ανάψει τσιγάρο με αναπτήρα, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το αέριο μείγμα που είχε σχηματιστεί.

Η φωτιά που ακολούθησε εξαπλώθηκε ταχύτατα, φτάνοντας σε παρακείμενο σημείο όπου βρισκόταν βυτιοφόρο φορτωμένο με προπάνιο.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση αυτοψίας της ΔΑΕΕ, «η πυρκαγιά τροφοδοτούμενη από τα υπάρχοντα καύσιμα υλικά επεκτάθηκε στον όμορο χώρο που βρισκόταν το βυτίο με το προπάνιο.

Έγινε βίαιη διάρρηξη του βυτίου προκαλώντας δεύτερη ισχυρή έκρηξη με απότομη εκτόνωση του προπανίου και περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι και το καθεστώς πυροπροστασίας της επιχείρησης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», το συνεργείο βαρέων οχημάτων, με επιφάνεια περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων, δεν υπαγόταν στην υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας, καθώς κατατάσσεται στις εγκαταστάσεις χαμηλού κινδύνου.

Για το λόγο αυτό,, οι προβλεπόμενοι έλεγχοι πραγματοποιούνται μόνο δειγματοληπτικά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η επιχείρηση λειτουργεί εντός βιομηχανικής ζώνης.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη αναδεικνύει σημαντικές αδυναμίες του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου υποστηρίζει ότι είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και ότι τη στιγμή της έκρηξης ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 23 °C · 38%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies