Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
14 °C 27%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα χρονικά περιθώρια και ο κίνδυνος «ασφυξίας» - Η αθέατη πλευρά της απορρόφησης των κονδυλίων
Ημερομηνία: Σήμερα 6/7/2026, 15:00 - Εμφανίσεις: 14



Tο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα χρηματοδοτικά εργαλεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη προϊδεάζοντας για ένα «success story» με εντυπωσιακούς δείκτες εισροών και απορρόφησης κονδυλίων.

Πάντως, πίσω από την ευημερία των αριθμών και τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις υπάρχει έντονη αμφισβήτηση και μεγάλη ανησυχία.

Παρά την κυβερνητική αισιοδοξία, εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για το φαινόμενο του «backloading» Με τον αυστηρό και αδιαπραγμάτευτο χρονικό ορίζοντα της 31ης Αυγούστου 2026 να πλησιάζει η ελληνική οικονομία είναι αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη «χρονική ασφυξία».

Η απόσταση ανάμεσα στην απορρόφηση των πόρων και την πραγματική υλοποίηση των έργων στο πεδίο διευρύνεται επικίνδυνα.

Η αθέατη πλευρά αυτής της διαδικασίας αποκαλύπτει δομικές αδυναμίες, συνεχείς υποχωρήσεις, «εκπτώσεις» στους στόχους και, τελικά, μια αναγκαστική στρατηγική αναθεωρήσεων ώστε να μη χαθούν τα λεφτά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι τα έργα θα μείνουν ημιτελή.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Το φαινόμενο του «backloading» και η προειδοποίηση της ΤτΕ Η πρώτη σοβαρή ρωγμή στην εικόνα της επιτυχούς πορείας του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» αναδείχθηκε μέσα από τις επίσημες επισημάνσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η κεντρική τράπεζα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο του λεγόμενου «backloading» – της μεταφοράς, δηλαδή, του κύριου όγκου υλοποίησης των έργων και των συνοδευτικών μεταρρυθμίσεων προς το τέλος του χρονικού ορίζοντα του προγράμματος.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Αυτή η συσσώρευση υποχρεώσεων στις τελευταίες φάσεις του Ταμείου δημιουργεί συνθήκες οξείας επιχειρησιακής ασφυξίας.

Το ελληνικό διοικητικό σύστημα, σε συνδυασμό με τις πεπερασμένες αντοχές της εγχώριας κατασκευαστικής αγοράς και των αναδόχων, καλείται να εκτελέσει σε ελάχιστους μήνες...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
14 °C 27%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies