Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
14 °C 23%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Λαγοκέφαλοι: «Ήρθαν για να μείνουν» - Σχέδιο διαχείρισης από την κυβέρνηση που αναμένει έγκριση από την Κομισιόν
Ημερομηνία: Σήμερα 22/6/2026, 11:24 - Εμφανίσεις: 8



Οι λαγοκέφαλοι συνεχίζουν να εξαπλώνονται στις ελληνικές θάλασσες με την παρουσία τους να έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά και αλιευτικά προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου.  Το εισβολικό αυτό είδος, που μπήκε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, έχει πλέον εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου και της Κρήτης, προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και στην επαγγελματική αλιεία.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από αλιείς και επιστημονικούς φορείς για τη ραγδαία αύξηση του είδους και τις σοβαρές ζημιές και απώλειες που προκαλεί στην παράκτια αλιεία και στα θαλάσσια οικοσυστήματα, η λήψη οργανωμένων και αποτελεσματικών μέτρων καθυστέρησε σημαντικά.

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να συζητούνται εκ των υστέρων λύσεις διαχείρισης ενός προβλήματος που έχει ήδη παγιωθεί, με το κόστος να μεταφέρεται τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο ίδιο το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επεξεργάζεται ένα σχέδιο όπου περιλαμβάνεται αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες ψαράδες για στοχευμένη αλίευση, το οποίο «είναι σχεδόν έτοιμο» και αναμένει έγκριση από την Κομισιόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ΓΓ του υπουργείου,   Σπύρος Πρωτοψάλτης στο MEGA.

Όπως δήλωσε, γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί  υψηλότερη τιμή αποζημίωσης από την Ε.Ε. (άνω των 4,73 ευρώ το κιλό που ισχύει στην Κύπρο), καθώς ο λαγοκέφαλος, ως τοξικό ψάρι, απαιτεί ειδική διαχείριση και καύση σε υψικάμινο, κάτι που συνεπάγεται επιπλέον κόστη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Ο λαγοκέφαλοι ήρθαν για να μείνουν» «Εδώ και μήνες επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο, το οποίο και έχουμε υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αλήθεια είναι ότι κοιτάμε να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε μία τιμή περισσότερη από την Ευρώπη.

Στην Κύπρο είναι 4,73 ευρώ το κιλό.

Ήταν 3, το κάναν 4,73.

Εμείς στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με το...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
14 °C 23%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies