ΚΑΙΡΟΣ · LIVE21.8°CΤοπικά νέφη38% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σεισμός στη Μεθώνη: Καμία αναφορά για ζημιές και απώλειες μέχρι τώρα, λέει ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 82



«Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και απώλειες απότο σεισμός που κατεγράφη απόψε και είχε επίκεντρο κοντά στη Μεθώνη», δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «τη στιγμή του σεισμού βρισκόμουν στην περιοχή της Φοινικούντας, που είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο και η δόνηση ήταν έντονη».

Μάλιστα, όπως επισήμανε, «προς στιγμή προκλήθηκε κάποια ανησυχία, αλλά γρήγορα επαυξήθηκε η ηρεμία».

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και η 1η ΕΜΑΚ Παράλληλα, σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και η 1η ΕΜΑΚ, μετάτο σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που κατεγράφη απόψε, με επίκεντρο κοντά στη Μεθώνη Μεσσηνίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, αμέσως μετά τον σεισμό κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και απώλειες σε κτίρια.

Ακόμη, το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει πάρει κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις στη Μεσσηνία.

Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Γκανάς: Να σιγουρευτούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός Μιλώντας πιο νωρίς στο in και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Τριανταφύλλου, ο σεισμολόγος, διευθυντής ερευνών Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς τόνισε ότι «είναι μια συνηθισμένη δόνηση για την περιοχή».

«Είναι μια ισχυρός σεισμός πάνω στο ελληνικό τόξο και συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό άκρο του τόξου» επισήμανε ο κ.

Γκανάς, υπογραμμίζοντας ότι «το δυναμικό σε αυτή την περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το 2008, στον ίδιο ευρύτερο υποθαλάσσιο χώρο, αν και αρκετά νοτιότερα είχ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 21.8 °C · 38%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies