Χαλκιδική: «Τα μηχανήματα ήταν σάπια, να μη χαθεί άλλο παιδί» - Ξεσπά ο πατέρας 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ Ημερομηνία:
Σήμερα 14/6/2026, 11:36 - Εμφανίσεις: 17
«Εμείς χάσαμε το παιδί.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλο», λέει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη Καμπαΐλή, που σκοτώθηκε το 2024, σε δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, μία ημέρα από τότε που το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών καταδίκασε τους 4 κατηγορούμενους.
«Ο πραγματικός δολοφόνος του παιδιού είναι ο Δήμος Κασσάνδρας.
Ο οποίος δεν λειτούργησε και δεν κράτησε το νόμο όπως πρέπει και ως θεματοφύλακας» «Πρώτα απ’ όλα, μιλάμε για ένα μηχάνημα το οποίο ήτανε φτιαγμένο σε ένα συνεργείο.
Δεν παρευρίσκονταν εταιρείες, δεν παρευρίσκονταν πρότυπα, δεν υπήρχε τίποτε.
Το οποίο ήταν για δέκα χρόνια και περισσότερα σκεπασμένο σε ένα κτήμα κοντά στη θάλασσα και σάπιζε.
Αγοράστηκε για πάρα πολύ λίγα χρήματα και μπήκε σε λειτουργία, απλά βάφοντάς το.
Γι’ αυτό κατηγορήθηκε ο ιδιοκτήτης με ισόβια κάθειρξη, συν οκτώ χρόνια για την έκθεση της ανθρωποκτονίας του δεύτερου παιδιού που ήταν μαζί του, του δεύτερου παιδιού μου.
Για όλα αυτά τα λούνα παρκ, υπάρχει θεσμικό πλαίσιο.
Υπάρχουν οι ελεγκτές, που έχουν πιστοποιηθεί μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΣΥΔ, οι δύο φορείς που παρευρίσκονταν, που όμως, όπως αποδεικνύεται και από την ακροαματική διαδικασία, δεν λειτουργούν.
Που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος μηχανικός δεν έχει εκδώσει πιστοποιητικά, έχει δώσει κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες ο ιδιοκτήτης γνώριζε ότι δεν έχουν καμία αξία.
Απλά τις κρατούσε στα χέρια του για το έτος το 24», δήλωσε αρχικά ο πατέρας του 19χρονου μιλώντας τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο «Χαμογέλα και Πάλι!».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Τα μηχανήματα ήταν σάπια» Όπως δήλωσε τα μηχανήματα αυτά δεν μπορούν να λειτουργούς με υπεύθυνες δηλώσεις.
«Όχι.
Όχι, αυτό δεν ισχύει πουθενά, απλά τις είχε στην τσέπη του αν περάσει η αστυνομία, να πει: Κοιτάξτε, εμένα πέρασε ένας μηχανικός και μου έχει δώσει τέσσερις υπεύθυνες δηλώσεις.
Όσον αφορά τα της ακροαματικής διαδικασίας.
Στην περίπτωση του μηχανικού θεωρώ ότι είναι καθαρά σ...