Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
12.5 °C 28%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού καταστήματος στη Γαστούνη - Πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι
Ημερομηνία: Σήμερα 28/5/2026, 11:28 - Εμφανίσεις: 11



Μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ήλιδας, εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2026 στη Γαστούνη Ηλείας.

Για την υπόθεση συνετάχθη δικογραφία σε βάρος 5 ημεδαπών ανδρών, εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι ηλικίας 15 και 16 χρόνων, για τα αδικήματα του εμπρησμού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι κατηγορούμενοι, τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Μαΐου 2026, χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υλικό και προκάλεσαν πυρκαγιά σε υπό κατασκευή υποκατάστημα μίνι μάρκετ – καφετέριας στη Γαστούνη, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν ενεργήσει οργανωμένα, με διαφορετικούς ρόλους.

Την προηγούμενη ημέρα, πήγαν με όχημα σε βενζινάδικο στην Αμαλιάδα, όπου προμηθεύτηκαν βενζίνη σε πλαστικά δοχεία, και στη συνέχεια κινήθηκαν προς περιοχή κοντά σε καταυλισμό στη Γαστούνη.

Ακολούθως, προσέγγισαν πεζή το υποκατάστημα, έθραυσαν υαλοπίνακα της εισόδου και έβαλαν φωτιά αξιοποιώντας το εύφλεκτο υλικό, προκαλώντας την πλήρη καταστροφή του χώρου.

Ένας εκ των ενηλίκων φέρεται να είχε τον ρόλο του “τσιλιαδόρου”, επιτηρώντας την περιοχή με όχημα για την αποφυγή εντοπισμού από τις αρχές.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας – Παράλληλη Έδρα Αμαλιάδας, ενώ το όχημα που χρησιμοποιήθηκε κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πύργου....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
12.5 °C 28%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies