Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο - Αφρικανική σκόνη, βροχές και κατά τόπους χαλαζόπτωση Ημερομηνία:
Σήμερα 16/5/2026, 08:52 - Εμφανίσεις: 18
Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια, σε περιοχές της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Όπως προκύπτει από την πρόγνωση της ΕΜΥ για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός έως και την Τετάρτη, αναμένονται ακόμα και χαλαζοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ Ειδικότερα, στην Ήπειρο καθώς και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αναμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναλυτικά ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Καιρός: Στη Θράκη αρχικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Στη Μακεδονία νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπι...