ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.2°CΤοπικά νέφη48% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σεισμός στο Άγιον Όρος - «Θέλει προσοχή αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 77



Ισχυρός σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 21:08 το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαρτίου, 8 χιλιόμετρα ΒΔ των Καρυών Αγίου Όρους.

Όπως προκύπτει από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,6 χιλιόμετρα, ενώ λίγα λεπτά μετά σημειώθηκαν μετασεισμοί 2,8 και 3,3 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Γκανάς: Χρειάζεται προσοχή το φαινόμενο Για δόνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της σμηνοσειράς δονήσεων στην περιοχή του Αγίου Όρους έκανε λόγο ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Για την ακρίβεια είναι ο ενδέκατος σεισμός από τις 10 Αυγούστου του 2024 όταν και κατεγράφη ο πρώτος σεισμός αυτής της σμηνοσειράς με μέγεθος 4,1 Ρίχτερ» υπογράμμισε ο κ.

Γκανάς μιλώντας στο in.

«Το μεγαλύτερο μέγεθος σεισμού αυτής της σμηνοσειράς ήταν στις 7 Ιουνίου 2025 όταν σημειώθηκαν 5,3 Ρίχτερ.

Η σμηνοσειρά εξελίσσεται πάνω σε ρήγμα παράλληλο με τις δυτικές ακτές του Αγίου Όρους προς δυσμάς» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι τα μοναστήρια και τα παλιά κτίρια στο Άγιον Όρος έχουν ήδη επιβαρυνθεί από τις 10 προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

«Είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται προσοχή και το παρακολουθούμε στενά γιατί έχει μια εμμονή στη διάρκεια του, εξελίσσεται εδώ και ενάμιση χρόνο και έχει δώσει αρκετούς σεισμούς» κατέληξε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ευθύμης Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά θέλει προσοχή «Το φαινόμενο θέλει προσοχή και το παρακολουθούμε αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» δηλώνει στο ΕΡΤnews ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας καθώς θεωρεί ότι το ρήγμα αυτό πού έδωσε το σεισμό έχει εξαντληθεί από τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα που είχε πριν από 22 μήνες.

Γεράσιμος Παπαδόπουλο: Ισχυρός μετασεισμός Από την μεριά του μιλώντας στο MEGA News ο Γεράσιμος Παπαδόπο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 16.2 °C · 48%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies