ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.2°CΤοπικά νέφη67% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Όσα έγιναν την πρώτη μέρα της δίκης για τα Τέμπη - Οργή και αγανάκτηση σε μια ανεπαρκή αίθουσα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 72



Οργή, αγανάκτηση και θυμός που ξέσπασαν σε εντάσεις, αφήνοντας πίσω δυσφορία και θλίψη.

Με αυτές τις βαριά φορτισμένες λέξεις αποτυπώνεται το κλίμα που επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, παρουσία συγγενών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και επιζώντων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, το σκηνικό έξω από το συγκρότημα «Γαιόπολις», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν φορτισμένο.

Λίγο μετά τις 06:00, κλούβες των ΜΑΤ είχαν ήδη παραταχθεί μπροστά από το περιφραγμένο κτίριο, υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς συγκεντρώνονταν συμπαραστάτες των οικογενειών των θυμάτων, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας – όπως άλλωστε και τα θύματα της τραγωδίας.

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων Λάρισας Περίπου στις 07:00 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι συγγενείς, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, ενώ στον χώρο παρευρίσκονταν ήδη δεκάδες δημοσιογράφοι από μέσα ενημέρωσης όλης της χώρας.

Οι δηλώσεις τους πριν από την είσοδο στην αίθουσα της δίκης κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος: προσδοκία για μια δίκαιη δίκη, ακόμα και υπό τη σκιά ενός -όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών, Παύλος Ασλανίδης- «ελλιπέστατου κατηγορητηρίου», με 36 κατηγορούμενους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ανεπαρκής η αίθουσα Η είσοδος στο δικαστικό συγκρότημα ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 08:00.

Από την πρώτη στιγμή κατέστη σαφές ότι η αίθουσα, αλλά και η διάταξή της, δεν επαρκούσαν για τις ανάγκες της διαδικασίας.

Οι θέσεις που είχαν προβλεφθεί για τους δικηγόρους δεν ανταποκρίνονταν στον πραγματικό αριθμό τους, με αποτέλεσμα αρκετοί να παραμένουν όρθιοι ή ακόμα και να καταλάβουν θέσεις που προορίζονταν για τους κατηγορουμένους – πολλοί εκ των οποίων δεν παρέστησαν, ασκώντας το σχετικό δικονομικό τους δικαίωμα.

Στο πλαίσιο αυτό εκδηλώθηκαν και οι πρώτες εντάσεις.

Συγγενείς θυμάτων αδυνατούσαν να βρουν θέση, ενώ σε μία περ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 15.2 °C · 67%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies