Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5 °C 71%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα – Στο επίκεντρο το Ιράν
Ημερομηνία: Σήμερα 3/3/2026, 17:24 - Εμφανίσεις: 14



Τετραμερή συνάντηση με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, είχε σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες ο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι εξελίξεις στο Ιράν φέρνουν στο προσκήνιο ζητήματα και οικονομικής φύσης, με τα οποία ασχολήθηκαν οι προαναφερόμενοι.

Οι επαφές λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του του Ευρωπαικού Συμβουλίου της 19ης Μαρτίου και λαμβάνουν νέα διάσταση εξαιτίας της κρισιμότητος της κατάστασης διεθνώς.

Ο Πιερρακάκης και η ατζέντα των θεμάτων Όπως προκύπτει από πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) • Η οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της σύνθετης γεωπολιτικής συγκυρίας.

Συμφωνήθηκε η στενή παρακολούθηση των οικονομικών επιπτώσεων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ιδίως όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας.

• Ο διεθνής ρόλος του ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της θέσης του στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα.

• Η πρόοδος προς την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων, η οποία είναι καθοριστική για τη διοχέτευση των ευρωπαϊκών αποταμιεύσεων σε καινοτόμες επιχειρήσεις και στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι συνέπειες για την Ελλάδα Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, η εκτίναξη των τιμών ενέργειας συνέβαλε αποφασιστικά στο κύμα πληθωρισμού που έπληξε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ ανάλογες έρευνες διεθνών οργανισμών δείχνουν ότι οι αυξημένες τιμές πετρελαίου έχουν και δευτερογενείς επιπτώσεις σε μισθούς και άλλες τιμές.

Για την Ελλάδα, αυτό μεταφράστηκε σε ανάγκη για μέτρα στήριξης σε ρεύμα και καύσιμα, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν επαρκή για να στηρ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5 °C 71%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies