Λήμνος: Μετράει ζημιές και απώλειες η Μύρινα από τη σαρωτική κακοκαιρία - Ποτάμια οι δρόμοι, ζημιές και απώλειες σε σπίτια και καταστήματα Ημερομηνία:
Σήμερα 21/2/2026, 11:40 - Εμφανίσεις: 9
Στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων βρέθηκε η πόλη της Μύρινας, στη Λήμνο, με τους δρόμους να μετατρέπονται εντός λίγων ωρών σε ορμητικά ρεύματα και επιχειρήσεις σε πλημμυρισμένους χώρους γεμάτους λάσπη και καταστροφές.
Όπως καταγράφεται από τοπικά μέσα ενημέρωσης, καταστηματάρχες στάθηκαν μπροστά στις περιουσίες τους ανήμποροι.
Βιτρίνες, αποθήκες και επαγγελματικοί χώροι, σπίτια, γέμισαν λάσπη, ενώ κάτοικοι προσπαθούσαν με κουβάδες και σκούπες να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί.
Δείτε βίντεο: googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γεώργα, μιλώντας στο limnoslive.gr, μετέφερε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας πως όλες οι δημοτικές δυνάμεις επιχειρούν, δίνοντας μάχη με τον χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών και την ασφάλεια των κατοίκων.
document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ακατάλληλο για πόση το νερό της Μύρινας Ταυτόχρονα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το νερό του δικτύου ύδρευσης της Μύρινας κρίθηκε ακατάλληλο για πόση, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν για κατανάλωση ή παρασκευή τροφίμων, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Λήμνου.
Οι δημοτικές υπηρεσίες, συνεργεία και εθελοντές συνεχίζουν τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ενώ ζητείται από τους κατοίκους να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμένουν σε εγρήγορση.
Ήχησε το 112 Δρόμοι πλημμύρισαν και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ενώ το πρωί του Σαββάτου (21/02) ήχησε το «112», με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν τα σημεία όπου αποθηκεύονται πλημμυρικά επεισόδια, απευθύνοντας έκκληση για προσοχή μέχρι την πλήρη ύφεση των φαινομένων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Στιγμιότυπο από την πλημμύρα στη Λήμνο Η δήμαρχος Λήμνου ζήτησε άμεσα να ενεργοποιηθεί το 112, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να αποφευχθούν οι άσκο...