Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μετασχηματισμός ΕΛΤΑ: Σε ιδιώτες 150 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα
Ημερομηνία: Σήμερα 11/2/2026, 06:40 - Εμφανίσεις: 12



Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών βασίζεται «σε μια δομημένη, τεκμηριωμένη και κοινωνικά ευαίσθητη μεταρρύθμιση», μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή.

Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η πλήρης μεταφορά της δραστηριότητας των πρώτων 11 καταστημάτων των ΕΛΤΑ που κλείνουν (από το σύνολο των 150), σε κοντινά σημεία ιδιωτών συνεργατών.

Αποτελεί τον «πιλότο» του νέου πλάνου μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, που ανέλαβε με εντολή Πρωθυπουργού να υλοποιήσει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σκοπός του νέου σχεδίου, που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», είναι ο εκσυγχρονισμός και η βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ να προχωρήσουν, χωρίς να διακυβεύεται η φυσική παρουσία των ταχυδρομικών υπηρεσιών σε καμία περιοχή της χώρας.

Κάτι που δεν ελήφθη υπόψη το περασμένο φθινόπωρο, με το οριζόντιο ξαφνικό λουκέτο 46 καταστημάτων των ΕΛΤΑ, που προώθησε εν κρυπτώ η πρώην διοίκησή τους, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο δρομολογούμενος νέος «μετασχηματισμός των καταστημάτων» βασίζεται πλέον σε λεπτομερή χαρτογράφηση του πανελλαδικού δικτύου των ΕΛΤΑ (ιδιόκτητου και ιδιωτικού), σε ανάλυση αποστάσεων, σε αξιολόγηση κοινωνικών αναγκών και λειτουργικών δεδομένων, ενώ περιλαμβάνει και «χειρουργικές» παρεμβάσεις προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Η ταμπέλα των ΕΛΤΑ παραμένει σε όλη τη χώρα· αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος οργάνωσης και παροχής των υπηρεσιών» τονίζουν χαρακτηριστικά αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Η πραγματική εικόνα Στις 31 Οκτωβρίου 2025 το δίκτυο των ΕΛΤΑ αριθμούσε συνολικά 1.031 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, λειτουργούσαν 475 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα, 401 πρακτορεία ΕΛΤΑ τύπου shop-in-shop και 155 πρακτορεία ΕΛΤΑ Courier.

Από την 1η Ιανουαρίου 2026, μετά το ξαφνικό λουκέτο σε 46 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα σε περιοχές υ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies