Ανοδικών τάσεων συνέχεια στα ακίνητα Ημερομηνία:
4/1/2026, 08:04 - Εμφανίσεις: 27
H αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα, το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές, σε συνδυασμό με το σταθερό οικονομικό περιβάλλον που προσφέρει η χώρα, αποτελούν για μια ακόμα χρονιά τους παράγοντες που αναμένεται ότι θα διαμορφώσουν την αγορά των ακινήτων, με τις τιμές όμως να εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν και το 2026 να κινούνται ανοδικά.
Όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στη διάρκεια του 2025 η ελληνική αγορά ακινήτων συνέχισε να προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον ειδικά στους τομείς κατοικίας, φιλοξενίας και των γραφείων υψηλών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, το ενδιαφέρον αυτό διατήρησε, σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσφορά ακινήτων, ανοδικές τάσεις των τιμών τόσο στα οικιστικά όσο και στα επαγγελματικά ακίνητα.
Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές των διαμερισμάτων συνέχισαν να αυξάνονται έως και το τρίτο τρίμηνο του 2025 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την ΤτΕ.
Το εννεάμηνο του 2025 έδειξε ότι οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 7,5%, με μεγαλύτερες τις αυξήσεις σε παλαιά ακίνητα (7,7%) εν συγκρίσει με τα νέα (7,3%). Μάλιστα, παρά την αύξηση των τιμών, το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό διατηρήθηκε.
Ποιοι αγόρασαν Οι επτά στους δέκα επενδυτές οικιστικών ακινήτων που επιλέγουν την Ελλάδα είναι ηλικίας μεταξύ 41 και 60 χρόνων. Με καταγωγή από διάφορες χώρες του κόσμου, οι επενδυτές που αγοράζουν κατοικίες στην Ελλάδα, εκτός από επενδυτικό προορισμό, βλέπουν τη χώρα μας – ο ένας στους δύο – ως τόπο για πιθανή ή και μόνιμη μετακόμιση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Την αυξημένη προτίμηση για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα το 2025 από ξένους αγοραστές δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της RE/MAX Ελλάς για το προφίλ των ξένων αγοραστών ακινήτων τη χρονιά που τελειώνει.
Η χώρα μας αδιαμφισβήτητα παραμένει ένας από τους πιο σταθερούς και πιο ελκυστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου για εκείνους που ψάχνουν δεύτερη ή εξοχική κατοικία ή ακόμα ένα ακίνητο επε...