Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Βροχή
6 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα - Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Ημερομηνία: Σήμερα 5/12/2025, 07:16 - Εμφανίσεις: 11



Η ειρήνη στον κόσμο εξακολουθεί να διαβρώνεται αντιμετωπίζοντας συνεχείς προκλήσεις από διάφορες πηγές.

Οι συγκρούσεις μεταξύ κρατών, οι περιφερειακές διαμάχες και ο ανταγωνισμός μεγάλων δυνάμεων δημιουργούν αστάθεια.

H νέα έκθεση Global Peace Index 2025 δείχνει πως η παγκόσμια ειρήνη είναι ένας στόχος που απομακρύνεται.

Δείκτης Παγκόσμιας Ειρήνης 2025 Οι ένοπλες συγκρούσεις προκαλούν ανείπωτη ανθρώπινη δυστυχία, εκτοπισμό και καταστροφή.

Η φτώχεια, η ανισότητα και η έλλειψη πρόσβασης σε βασικά αγαθά συχνά αποτελούν γόνιμο έδαφος για βία και εξτρεμισμό.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταστολή και η έλλειψη δικαιοσύνης υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και την ειρηνική συνύπαρξη.

Η κλιματική κρίση θα μπορούσε να επιδεινώσει τις συγκρούσεις για τους φυσικούς πόρους (όπως το νερό και η γη) σε ευάλωτες περιοχές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι δείκτες δείχνουν… Ο Παγκόσμιος Δείκτη Ειρήνης (GPI) κατατάσσει 163 ανεξάρτητα κράτη σύμφωνα με το επίπεδο ειρήνης τους, καλύπτοντας το 99,7% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο GPI διαπιστώνει ότι η παγκόσμια ειρήνη εξακολουθεί να φθίνει και ότι πολλοί από τους κύριους παράγοντες που προηγούνται σημαντικών συγκρούσεων είναι υψηλότεροι από ό,τι ήταν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όλο και περισσότερες χώρες αυξάνουν τα επίπεδα στρατιωτικοποίησής τους, με φόντο τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, τις αυξανόμενες συγκρούσεις, τη διάλυση των παραδοσιακών συμμαχιών και την αυξανόμενη οικονομική ασιγουριά.

Πέρυσι, 17 χώρες κατέγραψαν πάνω από 1.000 θανάτους λόγω συγκρούσεων.

Οι συγκρούσεις γίνονται επίσης όλο και πιο διεθνοποιημένες, καθιστώντας τις λύσεις πιο δύσκολες.

78 χώρες εμπλέκονται σε συγκρούσεις πέρα από τα σύνορά τους.

Αυτή η αυξημένη εμπλοκή οφείλεται στον γεωπολιτικό κατακερματισμό, στον αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και στην αύξηση της επιρροής των μεσαίων δυνάμεων, οι οποίες γίνονται όλο και πιο ενεργές στις περιοχές τους.

Η σχεδόν δύο δεκαετίες μακρά τάση μεί...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Βροχή
6 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies