Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
3.5 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Λειψυδρία: Γιατί οι πολύ έντονες βροχές δεν γεμίζουν τους ταμιευτήρες - Τι προτείνει ο Λέκκας για μικρά φράγματα
Ημερομηνία: 3/12/2025, 14:40 - Εμφανίσεις: 50



Τα διαθέσιμα υδάτινα αποθέματα εξακολουθούν να μειώνονται, με την Αττική να παραμένει σε κατάσταση συναγερμού για τη λειψυδρία.

Οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας στη διάρκεια της κακοκαιρίας Adel δεν φαίνεται να γέμισαν σημαντικά τους ταμιευτήρες.

Την ανάγκη για συνείδηση κατανάλωσης και αλλαγή νοοτροπίας τονίζει ο Ευθύμιος Λέκκας Τον λόγο που συμβαίνει αυτό εξηγεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν είναι πόσο νερό θα πέσει αλλά πόσο από αυτό θα καταλήξει άμεσα στους ταμιευτήρες και πόσο χρόνο χρειάζονται οι υπόγειοι υδροφορείς για να εμπλουτιστούν από τις ποσότητες που καταλήγουν εκτός.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Όπως διευκρινίζει, ο κύκλος νερού δεν είναι βραχυπρόθεσμος, είναι μέσο και μακροπρόθεσμος.

Αφ’ ης στιγμής πέφτει βροχή – και πέφτει ραγδαία βροχή – και εφόσον πέφτει εκεί που πρέπει να πέσει, δηλαδή μέσα στις λεκάνες απορροής των ταμιευτήρων, έχει καλώς.

Όμως το υπόλοιπο νερό που πέφτει εκτός των λεκανών των ταμιευτήρων χρειάζεται αρκετό χρόνο να εμπλουτίσει τους υπόγειους υδροφορείς, ενώ και εμείς χρειαζόμαστε αρκετά μεγάλο χρόνο για να αντλήσουμε από αυτούς», επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τα υπόγεια νερά, συνέχισε ο κ.

Λέκκας, έχουν «μια σταθερή αξία», είναι σε μεγάλες ποσότητες και συνήθως δεν θέλουν επεξεργασία και μπορούν, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ταμιευτήρες, από την άλλη, «γεμίζουν ουσιαστικά από την απορροή, από επιφανειακά νερά που απορρέουν μέσα στη λεκάνη, κυρίως από με το αργό λιώσιμο του χιονιού, που πιθανώς να έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η καθυστέρηση της απορροής Ο κ.

Λέκκας στάθηκε και στην ανάγκη τεχνικών παρεμβάσεων που θα συγκρατούν το νερό, ώστε να προλαβαίνει να απορροφηθεί.

Όπως είπε, σε καλά διαμορφωμένες λεκάνες και εκεί που τα πετρώματα επιτρέπουν «μπορούμε να κάνουμε τα λεγόμενα φραγματάκια ή μικρούς ταμιευτήρες».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
3.5 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies