Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
13 °C 82%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αντιδράσεις συγγενών στη δίκη για τη σύμβαση 717 - «Το κράτος φαίνεται ότι θέλει να παρέχει ασυλία σε ένα έγκλημα»
Ημερομηνία: Σήμερα 7/11/2025, 13:20 - Εμφανίσεις: 24



Η πρώτη δίκη που αφορά την ιστορία της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθονται μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από την εντεταλμένη Ευρωπαία εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου η οποία με πράξη της είχε ανασύρει τη δικογραφία από το αρχείο, δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ,που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος καθώς φέρονται ότι δεν ενήργησαν ενδελεχή έλεγχο για την επίμαχη σύμβαση που  αν είχε εγκαίρως εκτελεστεί ,όπως έχει αναφερθεί από τις αρμόδιες αρχές ,θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η σιδηροδρομική τραγωδία .

Στο πλευρό των κατηγορουμένων στα έδρανα της υπεράσπισης είναι εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη και αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι  στη δικαστική διαδρομή για την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτή την εμβληματική υπόθεση διαπιστώνουν ότι για μια ακόμα φορά έχουν απέναντι τους την Πολιτεία .googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων Απέναντι από τους κατηγορουμένους εντοπίστηκαν συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι αφενός στηλίτευσαν την παρουσία του Νομικού Συμβουλίου στο πλευρό της υπεράσπισης των κατηγορουμένων και αφετέρου αντιτάχθηκαν νομικά στην ένσταση για την αποβολή τους από τα έδρανα της υποστήριξης κατηγορίας .

Χαρακτήρισαν νομικό παράδοξο το γεγονός ότι το δημόσιο ήρθε και κατέλαβε τη θέση του υπερασπιστή του κατηγορούμενου και εξήγησαν νομικά γιατί μπορούν να παρασταθούν στα έδρανα της υποστήριξης κατηγορίας καθώς οι δύο υποθέσεις ( δυστύχημα Τεμπών και σύμβαση 717) συνδέονται μεταξύ τους .Και επιπλέον ο  δικονομικός τους  ρόλος διαφαίνεται με σαφήνεια στη βασική δικογραφία των Τεμπών που έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2026 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας.

«Σήμερα το νομικό συμβούλιο του κράτους φαίνεται ότι θέλει να παρέχει ασυλία ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
13 °C 82%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies