Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
20 °C 49%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια των δεξιοτήτων και όχι μόνο της επιστήμης - Πώς θα επιτευχθεί μία αναζωογόνηση
Ημερομηνία: Σήμερα 24/10/2025, 12:00 - Εμφανίσεις: 15



Οι χώρες της Ευρώπης διαθέτουν μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, με καταρτισμένους επιστήμονες, αποτελώντας πηγή καινοτόμων ιδεών.

Πάντως, οι ιδέες από μόνες τους δεν αρκούν για να αλλάξουν τον κόσμο χωρίς τους ανθρώπους που μπορούν να τις μετατρέψουν σε απτή πραγματικότητα, εταιρείες και αποτελεσματικές λύσεις.

Η Ευρώπη χρειάζεται τις κατάλληλες δεξιότητες και το κατάλληλο δίκτυο για να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της και να αποφύγει την αποδυνάμωση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αναγκαίες οι δεξιότητες για το μέλλον της Ευρώπης Στη διάρκεια των Ημερών Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) που έγιναν, το μήνυμα ήταν σαφές.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι εκπαιδευτικοί, οι επιχειρήσεις και οι νέοι καινοτόμοι συγκεντρώθηκαν με ένα στόχο: η συζήτηση για τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης πρέπει να εξαρτάται λιγότερο από το πόσα χρήματα δαπανώνται για την έρευνα και περισσότερο από το αν είναι διαθέσιμοι οι άνθρωποι με τις κατάλληλες δεξιότητες για να μεταφέρουν τις ανακαλύψεις στην πραγματική οικονομία και να συνεργάζονται σε ομάδες για να δράσουν από κοινού, τονίζει άρθρο της Σίλβια Λέναρτς στο Euractiv.

Γι’ αυτό η εκπαίδευση, η έρευνα και οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεργάζονται στενά.

Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση καθιστούν την πρόκληση επείγουσα.

Μέχρι το 2030, θα χρειαστούν εκατομμύρια επιπλέον ειδικοί στους τομείς της καθαρής ενέργειας, της υγείας, των προηγμένων υλικών και της γεωργίας.

Εν τω μεταξύ, τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η βιοτεχνολογία αναπτύσσονται τόσο γρήγορα που οι βιομηχανίες από μόνες τους δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν και να προσλάβουν αρκετούς εργαζόμενους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Γι’ αυτό η εκπαίδευση, η έρευνα και οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεργάζονται στενά.

Όταν συνδεθούν, ο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
20 °C 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies