ΚΑΙΡΟΣ · LIVE10.6°CΣχεδόν αίθριος71% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στο «τερατούργημα» για το 13ωρο

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 88



Μετά τη διαδήλωση των συνδικάτων το Σάββατο στη ΔΕΘ, νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις κάνουνται σήμερα με κάλεσμα του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων ενάντια στο «τερατούργημα» της κυβέρνησης για το 13ωρο.

Στην Αθήνα, συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στις 7.30  το απόγευμα στο Σύνταγμα, και σε κλιμάκωση της πάλης με οργάνωση πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε πολλές πόλεις.

Τα συνδικάτα απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

«Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Σεπτέμβρη.

Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα.

ΟΧΙ στη 13ωρη δουλειά – σκλαβιά.

7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς», τονίζει το ΠΑΜΕ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); ΠΑΜΕ για 13ωρο: Μας φέρνουν πιο κοντά στον Μεσαίωνα Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «κυβερνητικές αθλιότητες» τα περί «δίκαιης εργασίας για όλους» και «στήριξης στους εργαζόμενους».

«Δεν μπορούν να κρύψουν ότι μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον Μεσαίωνα.

Με το (εργασιακό) νομοσχέδιο η κυβέρνηση επεκτείνει την εργοδοτική ασυδοσία και οδηγεί σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας, με μοναδικό στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Αφαιρείται και τυπικά κάθε δυνατότητα συλλογικής προστασίας και εκπροσώπησης των εργαζομένων από τα σωματεία τους στο ζήτημα του ωραρίου και του εργάσιμου χρόνου καθιστώντας «τη συμφωνία του εργαζόμενου» ισχυρότερη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών.

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση προωθεί τη δυνατότητα στους εργοδότες: Να «κρατάνε» στη δουλειά κάθε εργαζόμενο μέχρι και 13 ώρες την ημέρα, δηλαδή συμπληρώνουν αυτό που ισχύει σήμερα, το 13ώρο σε δυο και πάνω εργοδότες.

Να επιβάλλουν υπερωρίες σε εργαζόμενους που ήδη εργάζονται εκ περιτροπής.

Να αυξομειώνουν τον χρόν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies