ΚΑΙΡΟΣ · LIVE11.1°CΤοπικά νέφη57% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Θρακικό Πέλαγος: «Πυροβολισμοί από τουρκικά αλιευτικά» έπειτα από σοβαρό επεισόδιο με έλληνες ψαράδες

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 63



Σοβαρό συμβάν μεταξύ τουρκικών αλιευτικών και ελληνικών σκαφών καταγράφηκε το βράδυ χθες Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης, στο Θρακικό Πέλαγος (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο στο Facebook, κάτω).

Οι έλληνες ψαράδες επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν στους τούρκους συναδέρφους τους ότι έχουν πλησιάσει πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές και δέχτηκαν απειλές, ακόμα και πυροβολισμούς στον αέρα.

«Επεσαν και πυροβολισμοί από τους Τούρκους», αλλά κανείς από τις Αρχές δεν έσπευσε στο σημείο παρότι έλαβαν ενημέρωση από τους έλληνες ψαράδεςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο πρόεδρος των Γρι-Γρι Καβάλας και αντιπρόεδρος της Ενωσης Γρι-Γρι Ελλάδας, Γιάννης Μανιός καταγγέλλει ότι «τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά αλιευτικά έφτασαν ακόμα και 4-6 μίλια από τις ακτές της Σαμοθράκης».

«Απόψε το βράδυ, ένας μεγάλος αριθμός τουρκικών σκαφών βγήκε πάλι για ψάρεμα και 20 δικά μας σκάφη πήγαν να διαμαρτυρηθούν.

Εκεί οι ψαράδες μας δέχτηκαν ύβρεις, απειλές, ακόμα και πυροβολισμούς στον αέρα», προσθέτει, μιλώντας στη Voria.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ακολούθησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών και για αρκετά λεπτά της ώρας, γύρω στις 22.00, η κατάσταση ήταν έκρυθμη.

Οι έλληνες ψαράδες βιντεοσκοπούσαν το συμβάν, και όπως αναφέρουν παρότι ενημέρωσαν τις αρχές, κανείς δεν έσπευσε στο σημείο.

«Οι Τούρκοι διαθέτουν πολύ μεγαλύτερα και σύγχρονα σκάφη.

Ερχονται από το λιμανάκι της Αίνου και ψαρεύουν όλο και πιο κοντά στα χωρικά μας ύδατα.

Γυρνούσαμε γύρω τους για να τους απομακρύνουμε, αλλά εκείνοι ερχόταν κατά πάνω μας», περιγράφει ο κ.

Μανιός.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί» Επειτα από μερικά λεπτά τα ελληνικά αλιευτικά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν από την Καβάλα, ενώ παρευρίσκονταν και ψαράδες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, υποχώρησαν και επέστρεψαν στο λιμάνι της Κεραμωτής στην Καβάλ.

«Κατευθυνόμαστε προς την Κεραμωτή και κάνουμε στάσ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies