Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23 °C 39%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πορεία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα - «Όχι» στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Ημερομηνία: 28/8/2025, 12:16 - Εμφανίσεις: 18



Πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας και συγκέντρωση Σύνταγμα, κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στο πειθαρχικό δίκαιο  και με το οποίο επιχειρείται όπως τονίζουν, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

«Στεκόμαστε απέναντι στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης, στην εξομοίωσή τους με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, στην κατάργηση του Β΄βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του δικαιώματος ένστασης, στην αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων με την αποπομπή των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστών, τα εξαιρετικά μεγάλα πρόστιμα κ.α.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται σε πολλές πόλεις της χώρας googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, αφήστε τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία» Με πορεία έφτασε στη Βουλή το μπλοκ του ΠΑΜΕ, με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, αφήστε τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία», «Μαζικές προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς, όχι στις διώξεις και τους εκβιασμούς».

Απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στο νέο πειθαρχικό κώδικα της κυβέρνησης Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, αφήστε τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία pic.twitter.com/0n6bXi2NKB — Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) August 28, 2025 Προηγήθηκε προσυγκέντρωση η οποία ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Δημήτρη Ακτύπη, οργανωτικό γραμματέα της ΟΛΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα είμαστε ξανά στο δρόμο.

Καμία σχέση δεν έχει το νομοσχέδιο με τα πειθαρχικά αδικήματα αλλά στόχο έχει να φιμώσει τους αγώνες. Ανασύρουν όλο τον παλιό αντιαποτελεσματικό κώδικα.

Είναι χέρι χέρι με το νομοσχέδιο για το 13ωρο, σε μια περίοδο που το κράτος προσαρμόζεται στην πολεμική οικονο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23 °C 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies