Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
27.9 °C 33%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τραμπ: Σε ισχύ από σήμερα οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ - Σχεδιάζει νέους 100% σε όλα τα μικροτσίπ
Ημερομηνία: Σήμερα 7/8/2025, 09:32 - Εμφανίσεις: 12



Οι νέοι αμερικανικοί τελωνειακοί δασμοί σε προϊόντα εισαγόμενα από δεκάδες οικονομίες τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα, στο πλαίσιο του εγχειρήματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να δημιουργήσει νέα παγκόσμια εμπορική τάξη.

Οι επιπρόσθετοι, «ανταποδοτικοί» δασμοί τέθηκαν σε εφαρμογή στις 07:01 (ώρα Ελλάδας) αντικαθιστώντας για τις περισσότερες χώρες τους δασμούς «βάσης» 10% που εφαρμόζονταν από τον Απρίλιο σε σχεδόν όλα τα προϊόντα που εισέρχονταν στις ΗΠΑ.

Έχουν θεαματικές διακυμάνσεις, στο φάσμα μεταξύ του 15 και του 41%.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν δασμούς 15% στα περισσότερα προϊόντα τους.

Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επιπρόσθετο δασμό 25% στην Ινδία επειδή αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, φτάνοντας έτσι συνολικά στο 50%.

Δασμοί 100% σε όλα τα εισαγόμενα μικροτσίπ Ακόμα δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς 100% σε «όλα τα τσιπ και τους ημιαγωγούς που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες», με εξαίρεση για τις εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να τα κατασκευάζουν στις ΗΠΑ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τα τσιπ ημιαγωγών είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενός ευρέος φάσματος αγαθών, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, υπολογιστών, τηλεφώνων, τεχνολογίας υγείας και διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον δασμό 100% την Τετάρτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου προώθησε τη δέσμευση της Apple να αυξήσει την παραγωγή της στις ΗΠΑ κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Εάν κατασκευάζετε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δεν υπάρχει χρέωση», είπε.

«Νομίζω ότι όλες οι εταιρείες τσιπ επιστρέφουν στην πατρίδα τους», συμπλήρωσε.

Πτώση των κινέζικων εξαγωγών Την ίδια στιγμή οι κινεζικές εξαγωγές στην αμερικανική αγορά κατέγραψαν πτώση 6,1% μεταξύ Ιουνίου και του Ιουλίου, παρά την ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ τ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
27.9 °C 33%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies