Στεγαστικό: Το «Σπίτι μου 2» έχασε τη... λάμψη του, στο 50% η απορρόφηση - Δυσκολίες λόγω των περιορισμών Ημερομηνία:
Σήμερα 17/7/2025, 07:44 - Εμφανίσεις: 15
Τη λάμψη του φαίνεται ότι χάνει το Σπίτι μου 2 καθώς το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τη δεύτερη φάση του προγράμματος είναι συγκρατημένο.
Η βασική δυσκολία είναι η έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών που πληρούν τις προϋποθέσεις, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές αγοράς.
Ο σφιχτός περιορισμός αναφορικά με την παλαιότητα του ακινήτου αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας εξεύρεσης κατοικιών προς πώληση και οδηγεί σε άνοδο των τιμών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Την ίδια στιγμή, πάνω από 2,2 εκατ.
ανέρχονται τα κλειστά ακίνητα στην Ελλάδα, τα οποία περιλαμβάνουν εξοχικές κατοικίες, σπίτια απόδημων ή είναι διαθέσιμα για πώληση ή ενοικίαση.
Σύμφωνα με στοιχεία της Blupeak Estate Analytics, οι αιτίες που οδηγούν ένα ακίνητο να παραμένει άδειο είναι σύνθετες και αλληλένδετες.
Μία μεγάλη κατηγορία αφορά εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες.
Αυτά τα σπίτια δεν είναι εγκαταλελειμμένα, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο λίγες εβδομάδες τον χρόνο – κυρίως τους θερινούς μήνες ή σε αργίες.
Τα νούμερα για το Σπίτι μου 2 Έξι μήνες έχουν περάσει από την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» και η απορρόφηση είναι στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το ποσοστό αυτό αναλογεί σε 1 δισ.
ευρώ, επί συνόλου 2 δισ.
ευρώ, και αφορά σε περισσότερες από 8.000 υπαγωγές πολιτών που έχουν πάρει έγκριση δανείου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Όπως διαφαίνεται από τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έως το τέλος Ιουνίου οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το πρόγραμμα ανέρχονταν στις 8.092 και το ποσοστό της απορρόφησης ήταν στο 50,1% % από 42 7% που ήταν στο τέλος Μαΐου.
Επισημαίνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2 δισ.
ευρώ.
Το μέσο ύψος δανείου φτάνει κοντά στις 120.000 ευρώ, ενώ τα δάνεια προσφέρονται με πολύ ...