Κολυδάς: Πιθανόν ξηρές καταιγίδες την Τρίτη και αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών Ημερομηνία:
14/7/2025, 23:16 - Εμφανίσεις: 19
Γενικά αίθριος θα είναι καιρός την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Κολυδάς: Ξηρές καταιγίδες στα βόρεια Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα για ξηρές καταιγίδες στα βόρεια της χώρας που προκαλούν πυρκαγιές.
Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής σε ανάρτησή του στα social media:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Η ΕΜΥ για αύριο μας ενημερώνει ότι : «Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες , κυρίως στα ορεινά» .
Εμείς σας επισημαίνουμε ότι οι καταιγίδες αυτές θα είναι κατά κανόνα ξηρές , δηλαδή δεν θα φέρουν βροχή παρά μόνο κεραυνούς , και γιαυτό θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών .
ΠΙΘΑΝΟΝ ΞΗΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΜΥ για αύριο μας ενημερώνει ότι : «Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά» .
Εμείς σας επισημαίνουμε οτι οι καταιγίδες αυτές θα είναι κατά κανόνα ξηρές , δηλαδή δεν θα φέρουν βροχή… pic.twitter.com/66ccfVawAB — Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 14, 2025...