ΚΑΙΡΟΣ · LIVE28.9°CΣχεδόν αίθριος32% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τι κρατάει ξάγρυπνες τις κεντρικές τράπεζες

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 101



Οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν αντικαταστήσει την οικονομία ως κύρια πηγή ανησυχίας στις κεντρικές τράπεζες σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η UBS σε διαχειριστές αποθεματικών τραπεζών, μια αλλαγή που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και τριάντα χρόνια.

Η 31η ετήσια έρευνα των διαχειριστών αποθεματικών διενεργήθηκε μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου από την UBS σε 70 ιδρύματα από 40 και πλέον χώρες και ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματα είναι ένα σενάριο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν αδιανόητο.

Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες εκτιμούν ότι είναι πιθανή η αναδιάρθρωση του αμερικανικού χρέους, όπως τονίζει το Marketwatch.

Και δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που χτυπάνε καμπανάκια στις κεντρικές τράπεζες.

Η ανησυχία αφορά τα κρατικά χρέη που είναι σε μη βιώσιμα επίπεδα με το 60% των ερωτηθέντων να εκφράζει φόβο για μείωση της ζήτησης για κρατικά ομόλογα.

Η αύξηση του δημόσιου χρέους  πρόκειται να οδηγήσει σε υψηλότερα μακροπρόθεσμα επιτόκια και σημαντική αύξηση  των αποδόσεων, αποτιμά το 80% των κεντρικών τραπεζών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η ανεξαρτησία της Fed Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να νιώθει παντοδύναμος ασκώντας κριτική στον πρόεδρο της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ωστόσο για τις κεντρικές τράπεζες η ανεξαρτησία της νομισματικής  πολιτικής είναι ζωτικής σημασίας.

Τα δύο τρίτα ανησυχούν ότι η ανεξαρτησία της μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζας του πλανήτη είναι σε κίνδυνο.

Oι συμμετέχοντες  επεσήμαναν ότι οποιαδήποτε διάβρωση της θεσμικής αξιοπιστίας θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες συνέπειες στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και την εμπιστοσύνη των επενδυτών Επιπλέον οι μισοί εκδηλώνουν προβληματισμό από την ποιότητα των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ και την αντίληψη ότι το κράτος δικαίου αποδυναμώνεται.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ, έχουν επικρίνει τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίραν πήρε αποστάσει...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 28.9 °C · 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies