Η «ουλή της ανεργίας» - Μια παραπλανητική μεταφορά που στιγματίζει ανθρώπους, όχι πολιτικές Ημερομηνία:
9/7/2025, 21:56 - Εμφανίσεις: 8
Ένας όρος κυριαρχεί στις αναλύσεις για την ανεργία και είναι αυτή που φτάνει στο σημείο να διαμορφώνει την πολιτική της Ευρώπης.
Αποτελεί τη φράση «ουλή της ανεργίας», η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συνέπειες που έχει η απώλεια εργασίας στους ανθρώπους.
Η ιδέα της «ουλής» υποδηλώνει ότι ακόμα και σύντομες περίοδοι ανεργίας προκαλούν μόνιμη ζημιά, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις προσεγγίζουν την απασχόληση, την κοινωνική πρόνοια και τα άτομα που καταφεύγουν σε αυτά τα συστήματα.
Ο όρος κάνει την εμφάνισή του σε ενημερώσεις της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέδια στήριξης του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ και σε εκθέσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Είναι επίσης κυρίαρχος σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο.
Όταν οι τεχνοκράτες πανικοβάλλονται, οι μετακινήσεις συχνά εξελίσσονται σε εντολέςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Πάντως, όπως επισημαίνεται στο Social Europe, παρά το γεγονός ότι ο όρος «ουλή της ανεργίας» ηχεί επιστημονικός, στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε ιατρικός ούτε πραγματικά επιστημονικός.
Η ακριβής αυτή φράση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1982 από τον Ντέιβιντ Έλγουντ, έναν Αμερικανό οικονομολόγο.
Ο Έλγουντ αμφισβήτησε ότι η απώλεια εργασίας ήταν απλώς ένα «ψεύδος» ή μια βαθύτερη «πληγή».
Και στην έρευνά του βρήκε λίγα στοιχεία που να υποστηρίζουν οποιονδήποτε από τους δύο ισχυρισμούς.
Παρ’ όλα αυτά, αυτή η μεταφορική εικόνο που περιγράφει ο όρος «ουλή της ανεργίας» διέμεινε.
Και, με την πάροδο του χρόνου, εδραιώθηκε σε δόγμα.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έπειτα από σειρά κρίσεων, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, τον υιοθέτησαν.
Και αναζητούσαν μηχανισμούς για την «αφαίρεση ουλών».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τι σημαίνει «ουλή της ανεργίας» Αυτή η μεταφορά της «ουλής» και οι μηχανισμοί για την αφαίρεσή της, στην πραγματικότητα δεν έχει ορισμό.
Μελέτες δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της ανεργίας και των χαμηλότ...