Καύσωνας και το βράδυ - Δύσκολες ώρες για τις μεγαλουπόλεις, σε ποια θα έχει 36°C Ημερομηνία:
8/7/2025, 19:24 - Εμφανίσεις: 14
Καύσωνας θα επικρατεί και το βράδυ της Τρίτης (8/7) σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, ενώ εντός της ημέρας καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του τρέχοντος κύματος.
Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αθήνα και τον Βόλο τους 33.
Στη Λάρισα και το Ναύπλιο θα φτάσει τους 32.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Live η αλλαγή της θερμοκρασίας 100°C καταγράφηκαν στην Αθήνα Εν τω μεταξύ, η θερμική κάμερα του Δήμου Αθηναίων κατέγραψε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Τρίτη.
Η θερμοκρασία άγγιξε κάποιες φορές και τους 70°C, ενώ στις οροφές κτηρίων και οχημάτων καταγράφηκαν ακόμα και 100°C.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Αντίθετα, σε περιοχές με βλάστηση, όπως στον Λυκαβηττό, η θερμοκρασία διέμεινε σαφώς χαμηλότερη (25-30°C), επιβεβαιώνοντας τη σημασία των πράσινων σημείων εντός των πόλεων.
Ο καύσωνας που πλήττει από την Κυριακή τη χώρα μας πρόκειται να κορυφωθεί την Τετάρτη, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν σε κάποιες περιοχές μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τετάρτη Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Από το απόγευμα στα δυτικά και από το βράδυ στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί όπου θα φτάσουν τοπικά τα 6 και πιθανώς τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς, στα δυ...