Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
11 °C 27%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Λειψυδρία: Στέγνωσαν ποτάμια και λίμνες στην Ήπειρο
Ημερομηνία: 6/7/2025, 15:56 - Εμφανίσεις: 71



Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από ποτάμια στην Ήπειρο, όπου λόγω λειψυδρίας, τα εντυπωσιακά πετρόχτιστα γεφύρια (εικόνα πάνω από epiruspost)υψώνονται πάνω από εκτάσεις ξερές, στεγνές από νερό.

Το φαινόμενο το οποίο φέτος αποδίδεται κυρίως στην παρατεταμένη απουσία βροχοπτώσεων και στη σημαντική μείωση των χιονοπτώσεων στη διάρκεια του χειμώνα, προκαλεί έντονη ανησυχία προκαλεί στους επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς κύκλους της Ηπείρου.

Εικόνα από Ζαγόρι Παρά το γεγονός ότι η Ήπειρος φημίζεται για τα πλούσια υδάτινα αποθέματά της και τις συχνές βροχοπτώσεις, το υδρολογικό ισοζύγιο της περιοχής παρουσιάζει πλέον σοβαρές διαταραχές.

Η μείωση των βροχών κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, σε συνδυασμό με την περιορισμένη χιονόστρωση στα ορεινά, έχει οδηγήσει σε αισθητή πτώση της στάθμης ποταμών, λιμνών και ταμιευτήρων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στέγνωσαν ποτάμια και λίμνες λόγω λειψυδρίας στην Ήπειρο Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι πηγές του Λούρου και του Αράχθου, όπου οι παροχές έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ η λίμνη Παμβώτιδα είναι σχεδόν μισό μέτρο χαμηλότερα από την συνηθισμένη για την εποχή στάθμη, όπως μεταδίδει το epiruspost.

Παράλληλα, σε αρκετές ορεινές κοινότητες, καταγράφονται προβλήματα υδροδότησης, ιδιαίτερα κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

Οι εικόνες από τα ρέματα του Ζαγορίου όπου δεν υπάρχει σταγόνα νερού θα μπορούσε να μην είναι πρωτόγνωρες για την εποχή όμως αυτό που τονίζουν όλοι είναι πως οι εικόνες αυτές με τις στεγνές κοίτες διατηρούνται το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Εικόνα από Ζαγόρι Απειλείται και η αγροτική παραγωγή Η μειωμένη διαθεσιμότητα νερού δεν απειλεί μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και την αγροτική παραγωγή.

Χαρακτηριστικά τα προβλήματα στον κάμπο της Λαψίστας.

Επιπλέον, η τουριστική περίοδος που είναι σε πλήρη εξέλιξη δημιουργεί πρόσθετες πιέσεις στους υδάτινους πόρους, κυ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
11 °C 27%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies