Πύρινη κόλαση στα Μέγαρα - Καίγεται ολοσχερώς το εργοστάσιο πλαστικών - 112 για το πολύ μεγάλου μεγέθους σύννεφο καπνού Ημερομηνία:
30/6/2025, 23:16 - Εμφανίσεις: 15
Ολοσχερώς καίγονται οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παράγει πλαστικά στη βιομηχανική ζώνη στα Μέγαρα.
Τα εύφλεκτα υλικά έχουν μετατρέψει σε πύρινη κόλαση την περιοχή και ένα πολύ μεγάλου μεγέθους πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει σκεπάσει τον ουρανό στην ευρύτερη περιοχή.
Μήνυμα από το 112 Για τον λόγο αυτό στις 21.30 ενεργοποιήθηκε το 112 και με μήνυμα στους κατοίκους δίνονται οδηγίες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 20.30 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και λόγω των πλαστικών και άλλων εύφλεκτων υλικών η φωτιά έλαβε τεράστιες διαστάσεις.
Για την ώρα δεν υπάρχει αναφορά για κάποιο άτομο που να εγκλωβίστηκε στη φωτιά ή για κάποιον τραυματισμό.
Συνεχείς εκρήξεις Από τον χώρο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που φλέγονται ακούγονται εκρήξεις με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανώς πρόκειται για μεγάλες φιάλες προπανίου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Στο σημείο κινητοποιήθηκαν αρχικά 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οι δυνάμεις ενισχύονται.
Παραλληλία έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το εργοστάσιο που καίγεται είναι κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου και η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.
Για την ώρα η φωτιά αν και μεγάλη, περιορίζεται στον χώρο του εργοστασίου και δεν έχει επεκταθεί στη γύρο όπου υπάρχει χαμηλή βλάστηση με ξερά χόρτα.
Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη διότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ υψηλό Η φωτιά πιο νωρίς...