Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23.7 °C 57%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αγορά ακινήτων: Αγκάθι το στεγαστικό για το 92% των νέων - Λιγότερα χρήματα διαθέτουν οι αγοραστές
Ημερομηνία: 20/6/2025, 22:08 - Εμφανίσεις: 8



Πρόδρομα ίχνη αλλαγών στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα καταγράφει νέα έρευνα κοινής γνώμης.

Αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά «Βαρόμετρο Αγοράς Ακινήτων: Τι περιμένουν οι Έλληνες;», που υλοποιήθηκε για λογαριασμό του επενδυτικoύ blog iliaspapageorgiadis.com, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η έρευνα καταγράφει τις στάσεις και τις αντιλήψεις γύρω από την αγορά ακινήτων, σε σταθισμένο δείγμα περισσότερων από 1500 ερωτηθέντων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα βασικότερα ευρήματα είναι ότι για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, οι πραγματικοί αγοραστές (και όχι οι απλοί ενδιαφερόμενοι) είναι λιγότεροι από τους πωλητές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Πλέον η αναλογία αγοραστών προς πωλητές είναι 5 προς 8 – σημειώνοντας μια σημαντική ανατροπή.  Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πέσουν οι τιμές, αλλά δείχνει μια επιβράδυνση και διστακτικότητα στην αγορά.

Παράλληλα όμως το στεγαστικό πρόβλημα οξύνεται, με την πλειοψηφία των πολιτών να θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αυξάνουν τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων.

Το 89% των πολιτών θεωρει αρκετά ως πολύ σοβαρό πρόβλημα το στεγαστικό.

Στους νέους το ποσοστό φτάνει το 92% – πηγή: 4ο Βαρόμετρο Αγοράς Ακινήτων Μειώνονται οι άμεσοι αγοραστές Η έρευνα, μεταξύ άλλων, χαρτογραφεί πόσοι από τους ενδιαφερόμενους στην αγορά ακινήτων είναι πωλητές, πόσοι αγοραστές και πόσο σύντομα σχεδιάζουν να προβούν σε αγορά ακινήτου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τον Μάιο το 2024, σχεδόν οι τρεις στους δέκα ενδιαφερόμενους στην αγορά ακινήτων (28%) δήλωσαν υποψήφιοι αγοραστές και το 9% πωλητές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Τον Νοέμβριο το ποσοστό των υποψήφιων αγοραστών μειώθηκε στο 23% και οι πωλητές στο 7%.

Τον Ιούνιο του 2025, που πραγματοποιήθηκε  η τελευταία έρευνα, το ποσοστό των αγοραστών παραμένει 23% και των πωλητών αυξήθηκε στο 8%.

Όμως υπάρχει μια σημερινή διαφορά: Ενώ τον Νοέμβριο τ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23.7 °C 57%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies