Φιλιππίδης: Σήμερα η απολογία για τις 2 απόπειρες βιασμού Ημερομηνία:
Σήμερα 20/6/2025, 08:44 - Εμφανίσεις: 21
Ο Πέτρος Φιλιππίδης πρόκειται να βρεθεί σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για να δώσει τις δικές του απαντήσεις στο βαρύ κατηγορητήριο και στις επιβαρυντικές καταθέσεις που ακούστηκαν στο δικαστήριο στην διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας.
Ο ηθοποιός, πιο συγκεκριμένα, καλείται να αντικρούσει όσα καταλογίζονται σε βάρος του για δύο απόπειρες βιασμού συναδέλφων του.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες ο Φιλιππίδης Η πρώτη δίκη οδήγησε σε καταδίκη του καλλιτέχνη, ο οποίος διέμεινε επί 11 μήνες προσωρινά κρατούμενος για την ιστορία, καθώς οι δικαστές με ομοφωνία τον καταδίκασαν χωρίς κανένα ελαφρυντικό σε κάθειρξη 8 χρόνων για τις δύο απόπειρες βιασμού.
Ομόφωνα επίσης τον απάλλαξαν από την τρίτη κατηγορία που τον βάρυνε και αφορούσε βιασμό.
Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του ηθοποιού.
«Ήμουν άπιστος! Όμως βιαστής δεν ήμουν» είχε πει στο πρωτόδικο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυριζόμενος πως όλη η υπόθεση σχετίζεται με μία ευρεία επιχείρηση να πληγεί καίρια και να απομακρυνθεί από τον χώρο.
Ο ηθοποιός κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.
Η πράξη του 2010, φέρεται να τελέστηκε μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους με την παθούσα.
Σε ό,τι αφορά την πράξη του 2014, του καταλογίζεται ότι έγινε μέσα στο αυτοκίνητό του, έπειτα από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την συνάδελφο του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τι είχε τονίζει ο ηθοποιός Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν στο δικαστήριο με μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, αλλά και με μεγάλες εντάσεις μέσα στην αίθουσα.
«Θα ήθελα να τελειώσω με αυτό και να μην ξαναμιλήσω για αυτό ποτέ» είχε πει η πρώτη καταγγέλλουσα στο δικαστήριο.
Και οι δύο γυναίκες είπαν πως η αντίσταση τους στην βία, τις είχε φέρει αντιμέτωπες με απειλές του καλλ...