Πέθανε, τη Δευτέρα, σε ηλικία 85 χρόνων ο δημοσιογράφος Πέτρος Μάκρης. Η κηδεία του Πέτρου Μακρή θα τελεστεί την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2025, στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο Λειβαδιάς.
Ο Πέτρος Μακρής γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1940.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972, ενώ ήδη από το 1969 είχε ξεκινήσει να εργάζεται, ως συντάκτης, στην εφημερίδα «Νέα Πολιτεία».
Την ίδια περίοδο, άρχισε τη συνεργασία του με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ), στην Υπηρεσία Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών Τηλεόρασης, έχοντας την ευθύνη της σύνταξης, επιμέλειας και παρουσίασης εκπομπών, ανάμεσά τους οι: «Ηχώ των Γεγονότων», «Από Μέρα σε Μέρα», «Ταξιδεύοντας εδώ κι εκεί», «Αρχαιολογικοί Θησαυροί».
Σχολιαστής, ερευνητής και αρθρογράφος, στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «FLASH 96,1» και «ΕΡΑ», στα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Επίκαιρα» και «Ζυγός» και στο Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ ως προϊστάμενος του Τμήματος Αναλύσεων και Τεκμηρίωσης.
Ύστερα από την συνταξιοδότησή του, συνέχισε να αρθρογραφεί στο «in».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Εκ των κορυφαίων στιγμών της πορείας του υπήρξε η βράβευσή του από το Ίδρυμα για την προαγωγή της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση για την ευδόκιμη συνολική επίδοσή του αλλά και η πρωτοβουλία για την επίτευξη συμφιλιωτικής συνάντησης μεταξύ των αντιπάλων πολεμάρχων του εμφυλίου πολέμου Θρασύβουλου Τσακαλώτου και Μάρκου Βαφειάδη, το 1984.
Ανήσυχη φύση και ακάματος εργάτης του πνεύματος, ασχολήθηκε παράλληλα με την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία με την συγγραφή, την ζωγραφική και την μουσική.
Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και υπήρξε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδος.
Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, συμμετείχε σε ομαδικές, ενώ είχε δωρίσει στην ΕΣΗΕΑ ένα λιθογραφικό αντίγραφο του έργο...