Νέδα: Η μοιραία απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει στο μονοπάτι ύστερα από το τέλος της εκδρομής Ημερομηνία:
Σήμερα 12/5/2025, 12:48 - Εμφανίσεις: 14
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία για την τραγωδία στη Νέδα Ηλείας, η οικογένεια του 4χρονου που έχασε τη ζωή του πέφτοντας στο ποτάμι από ύψος 25 μέτρων δήλωσε συμμετοχή για την εκδρομή, στην οποία όμως δεν συμπεριλαμβανόταν η επίσκεψη στους καταρράκτες.
Η μητέρα του 4χρονου είχε στην αγκαλιά της σε μάρσιπο και ένα μωράκι 15 μηνών Όπως τονίζει το ilialive.gr, η οικογένεια διέμενε σε κατάλυμα στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας και κάποιο φιλικό πρόσωπο πρότεινε την εν λόγω εκδρομή που είχε τελικό προορισμό τον Επικούριο Απόλλωνα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ύστερα από την ολοκλήρωσή της, ωστόσο, προτάθηκε σε όσους ήθελαν να συνεχίσουν για να δουν τους καταρράκτες της Νέδα.
Η οικογένεια με το 4χρονο αγοράκι απεφάνθη να το κάνει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα είχε στην αγκαλιά της σε μάρσιπο και ένα μωράκι 15 μηνών.
Εξετάζεται αν οι γονείς είχαν ενημερωθεί για τις συνθήκες και την επικινδυνότητα της επίσκεψης στους καταρράκτες στη Νέδα.
Ασαφείς οι καταθέσεις Αρκετά σημεία από τις καταθέσεις δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ και ο 40χρονος πατέρας του παιδιού δεν μπορούσε να βοηθήσει τις Αρχές με τα όσα μπορούσε να πει.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Όπως είναι γνωστό, το παιδί γλίστρησε στην άκρη του μονοπατιού, χτύπησε σε κάποιο δέντρο και σύρθηκε ως το σημείο που κυλούν τα νερά από τους καταρράκτες, σε ένα βάθος από το μονοπάτι περίπου 25 μέτρων.
Στην απελπισία του, ο πατέρας βούτηξε στον γκρεμό για να σώσει το παιδί του, γι’ αυτό οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για δύο τραυματίες από πτώση στον γκρεμό καθώς αυτή ήταν η πρώτη εικόνα που είχαν κάποιοι που παρευρίσκονταν στο μονοπάτι.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Κλήση στο 112 Η κλήση στο 112 κινητοποίησε τις Αρχές με 18 πυροσβέστες από το Π.Κ.
Κρεστένων και την Π.Υ.
Πύργου, την ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ και την ομάδα ΙΚΑΡΟΣ με drone της ΠΕ.ΠΥ.Δ Δυτικής Ελλάδας.
Στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από...