Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
6 °C 45%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στην Αθήνα η κηδεία του μικρού Άγγελου - «Ήταν συνταρακτική στιγμή» λέει ο γιατρός που αφαίρεσε τα όργανα του παιδιού
Ημερομηνία: 5/2/2025, 07:24 - Εμφανίσεις: 22



Στην Αθήνα θα γίνει η κηδεία του 3χρονου Άγγελου, του παιδιού που βασανίστηκε όσο έζησε δίπλα στη μητέρα του και τον σύντροφό της στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το παιδί που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων που είχε, πλέον θα χαρίσει ζωή με τα όργανά του σε δύο ανθρώπους.

Η σορός του έφτασε λίγο μετά τις 06:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, με την οικογένειά του αδικοχαμένου 3χρονου να αποχαιρετά το μικρό Άγγελο στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

«Ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε» Συγκλονισμένος από τη διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 3χρονου παιδιού, δήλωσε ο διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων και επικεφαλής χειρουργός, Βασίλης Βούγας.

«Ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό» περιέγραψε συγκινημένος ο κ.

Βούγας, που ήταν μεταξύ των γιατρών που τήρησαν ενός λεπτού σιγή δίπλα από το χειρουργικό τραπέζι, με σκοπό να τιμήσουν το μικρό αγγελούδι.

«Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβαινε σε ελληνικό νοσοκομείο να τηρείται ενός λεπτού σιγή.

Ήταν για να αποτίσουμε ένα φόρο τιμής στον μικρό Άγγελο που χάριζε τα νεφρά του, που χάριζε την καρδιά του» δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο κ.

Βούγας, εξηγώντας ότι όταν ένας δότης μεταφέρεται στο χειρουργικό τραπέζι όλοι οι γιατροί σκύβουν το κεφάλι.

«Όλοι να σκύβουν το κεφάλι όταν ο εγκεφαλικά νεκρά δότης πορεύεται προς το χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα ζωτικά του όργανα.

Να σκύβουν το κεφάλι όλοι όσοι σχετίζονται με τη διαδικασία αυτή, χειρουργοί, νοσηλευτές, συντονιστές, όπως έγινε στο Ηράκλειο», συμπλήρωσε.

«Συνταρακτική στιγμή» O κ.

Βούγας, μιλώντας για τη στιγμή της μεταμόσχευσης, επισήμανε ότι «πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι».

«Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα, ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;» ανέφερε επί του θέματος ο Βασίλης Βούγας στο Star.

«Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που β...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
· How is collagen produced: Amino acids and the roles of vitamin C and copper
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
6 °C 45%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies