ΚΑΙΡΟΣ · LIVE22°CΣχεδόν αίθριος56% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΚΕΦΙΜ: Οι Έλληνες χρειάστηκε να δουλέψουν περισσότερο για να πληρώσουν τους φόρους το 2024

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 154



Μισό χρόνο δουλεύουμε για να πληρώνουμε μόνο φόρους και εισφορές.

Η μελέτη της Ημέρας Φορολογικής Ελευθερίας που δημοσιεύει το ΚΕΦΙΜ δείχνει πως το 2024 δουλέψαμε 179 ημέρες για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας στο κράτος.

Η ετήσια έκθεση υπολογίζει συγκεκριμένα σε πόσες μέρες οι Έλληνες φορολογούμενοι απελευθερώνονται από την αποπληρωμή των φόρων τους, με τα χρήματα που κέρδισαν από την εργασία τους, πριν καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, εφαρμόζοντας την μεθοδολογία του Tax Foundation.

Δηλαδή πότε ακριβώς αποκτούν οι πολίτες «φορολογική ελευθερία».

Η φορολογική επιβάρυνση παραμένει σταθερή Σε κάθε ετήσια μελέτη επιχειρείται κατ’ αρχάς η εκτίμηση της Ημέρας Φορολογικής Ελευθερίας στην Ελλάδα βάσει των προβλέψεων του προϋπολογισμού και στη συνέχεια, με τη δημοσίευση των απολογιστικών δεδομένων της χρονιάς από την ΕΛΣΤΑΤ γίνεται μία εκ των υστέρων, ακριβέστερη εκτίμηση βάσει της πραγματικής εκτέλεσης του προϋπολογισμού.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Παρά τις μειώσεις των φόρων, η φορολογική επιβάρυνση παραμένει στην Ελλάδα σταθερή, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια για πολιτικές που θα ελαφρύνουν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η τελευταία εκτίμηση δείχνει ότι τα έσοδα από φόρους και εισφορές του 2024 είναι αυξημένα κατά 5,2% εν συγκρίσει με την αρχική πρόβλεψη του προϋπολογισμού, με τα έσοδα από άμεσους φόρους να καταγράφουν την μεγαλύτερη μεταβολή, κατά +10,3% ή 2,5 δισ.

ευρώ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Όπως προκύπτει από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Βάσει των απολογιστικών δεδομένων της Εισηγητικής Έκθεση του Προϋπολογισμού, το 2024 εργαστήκαμε για το κράτος 179 ημέρες, 2 ημέρες περισσότερες εν συγκρίσει με το 2023.

Αν συμπεριλάβουμε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, οι ημέρες εργασίας για το κράτος το 2024 ήταν 182, μία ημέρα λιγότερη εν συγκρίσει με το 2023.

«Υπάρχουν περιθώρια για ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 22 °C · 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies